No oczywiście cierpliwy będę i wyrozumiały też ale macie w ofercie fajny ten co wrzuciłem model 2YA jak coś takiego trafiło do puli urządzeń Auraton Smart było to cośserwis@lars.pl wrote: Tue Nov 05, 2024 3:25 pmBędziemy robić co w naszej mocy, prosimy o cierpliwość i wyrozumiałość.Mmof wrote: Tue Nov 05, 2024 4:34 am A tak zapytam bo na początku była mowa że jeżeli zajdzie taka potrzeba to Auraton weźmie pod uwagę zmiany wizualne Termostatu (HM) powiem szczerze że podoba mi się wasz Regulator 2YA i bym bym za tym żeby on dołączył do serii Smart bo wygląda fajnie
Zaproszenie do testów Auraton/Supla
-
-
Zmieniając ustawienie temperatury na HM pokazuje się taka wartości w aplikacji natomiast zmieniając wartość w aplikacji na HM nic się nie zmienia. Czy to tak ma być?
-
Również po zmianie temperatury w aplikacji po kilku sekundach dana wartość powinna być zmieniona na HM.bokk wrote: Tue Nov 05, 2024 6:54 pm Zmieniając ustawienie temperatury na HM pokazuje się taka wartości w aplikacji natomiast zmieniając wartość w aplikacji na HM nic się nie zmienia. Czy to tak ma być?
-
Ok dzięki to jutro kolejne próby poustawiania tego wszystkiego.serwis@lars.pl wrote: Tue Nov 05, 2024 7:07 pmRównież po zmianie temperatury w aplikacji po kilku sekundach dana wartość powinna być zmieniona na HM.bokk wrote: Tue Nov 05, 2024 6:54 pm Zmieniając ustawienie temperatury na HM pokazuje się taka wartości w aplikacji natomiast zmieniając wartość w aplikacji na HM nic się nie zmienia. Czy to tak ma być?
-
Może komuś się przydać
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Panowie ja już się pogubiłem, co potrzebuje zakupić do boxa supli aby sterować kotłem gazowym?
Plus ewentualnie do tego termostaty grzejnikowe do pokoi.
Plus ewentualnie do tego termostaty grzejnikowe do pokoi.
-
RC - głowica grzejnika
HM - termostat czyli zewnętrzny czujnik temperatury dla głowicy RC
HC - kontroler temperatury do sterowania włączaniem wyłączaniem pieca ( i chyba pompy c.o.)
BOX - żebyś całość widział i sterował w Supli
HC - kontroler temperatury do sterowania włączaniem wyłączaniem pieca ( i chyba pompy c.o.)
-
To niestety nie zmienia się. Ustawiam temperaturę na HM na 24 i po chwili pokazuje się ta wartość w aplikacji. Następnie ustawiam temperaturę w aplikacji na 10 po czym po kliku minutach będąc przy HM chcę zwiększyć temperaturę z ustawionej w aplikacji 10 na 15 ale naciskając klawisz zwiększam temperaturę ale od poprzedniego ustawienia na HM czyli 24serwis@lars.pl wrote: Tue Nov 05, 2024 7:07 pmRównież po zmianie temperatury w aplikacji po kilku sekundach dana wartość powinna być zmieniona na HM.bokk wrote: Tue Nov 05, 2024 6:54 pm Zmieniając ustawienie temperatury na HM pokazuje się taka wartości w aplikacji natomiast zmieniając wartość w aplikacji na HM nic się nie zmienia. Czy to tak ma być?
-
Kilka postów wyżej była mowa o tym, HM nie jest niezbędny, a zalecany. Ewentualne zamiast niego czujnik temperatury. Niestety narazie tylko od Auraton'a i nie wiadomo, czy będzie możliwość podłączenia już zarejestrowanego termometru w systemie .Jak dla mnie trochę to wszystko drogo wychodzi.Gitman wrote: Wed Nov 06, 2024 6:10 am RC - głowica grzejnika
-
Ale ja nie napisałem że którakolwiek pozycja jest niezbędna tylko do czego służy.
Tak naprawdę do pracy potrzebna jest tylko głowica RC reszta to dodatki sterujące.
Kurde podzielam zdanie kolegi wyżej że drogo wychodzi ten zestaw, miały być te zestawy promocyjne co w mojej ocenie powinno wyjść taniej niż kupowane osobno a jest odwrotnie. Dla mnie jeszcze jedna kwestia wchodzi w grę, mogę przepłacić za dopracowany i niezawodny produkt a tutaj czytam o błędach w działaniu u zbyt wielu osób. Na razie czekam może sytuacja się poprawi zarówno w kwestii marketingu jak i technicznej.
Tak naprawdę do pracy potrzebna jest tylko głowica RC reszta to dodatki sterujące.
Kurde podzielam zdanie kolegi wyżej że drogo wychodzi ten zestaw, miały być te zestawy promocyjne co w mojej ocenie powinno wyjść taniej niż kupowane osobno a jest odwrotnie. Dla mnie jeszcze jedna kwestia wchodzi w grę, mogę przepłacić za dopracowany i niezawodny produkt a tutaj czytam o błędach w działaniu u zbyt wielu osób. Na razie czekam może sytuacja się poprawi zarówno w kwestii marketingu jak i technicznej.