Sparowane mam HM i RC dziwne bo wcześniej widziałem że na chwilę rozłączyć się potrafił HC ale grzał a teraz nic zawiesił się tak jakby pomógł Reset zasilania.klew wrote: Fri Nov 22, 2024 8:26 amJednak to działa inaczejMmof wrote: Fri Nov 22, 2024 6:51 am Dzisiaj miałem taki przypadek że HC rozłączyło się z bramką i nie grzało w App było rozłączone a węzeł mostu jest 64% ale mimo to urządzenia są skojarzone ze sobą lokalnie przed dodaniem do Bramki a pomimo tego HC było wyłączone.. Tylko FS i FSV (czujnik zalania i zawór) tak działają. Reszta urządzeń powinna się skomunikować lokalnie.
Jakie urządzenie miałeś sparowane z HC ?
Zaproszenie do testów Auraton/Supla
-
-
Kurde dodając kolejne urzadzenia do boxa nic nie ukrywałem, najlepsze jest to że akurat te dodwałem jako jedne z ostatnich gdzie miałem już przeciwiczoną konfiguracje. Ale dzięki za zangarzowanie i wyjaśnienie tagoklew wrote: Fri Nov 22, 2024 11:01 amOba kanały RC podpięte do HM są ustawione w Cloud jako ukryte, więc serwer ich nie wysyła do apki, więc apka nie pokazuje ich na liście zależnych.
Przestaw widoczność kanałów, to się pojawią:
2024-11-22_12-00.png

Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
Ogólnie masz więcej ukrytych kanałów. Same się nie mogły* ukryć - ktoś musiał to kliknąćrobertklepacki94 wrote: Fri Nov 22, 2024 11:50 am Kurde dodając kolejne urzadzenia do boxa nic nie ukrywałem, najlepsze jest to że akurat te dodwałem jako jedne z ostatnich gdzie miałem już przeciwiczoną konfiguracje. Ale dzięki za zangarzowanie i wyjaśnienie tago![]()

* chyba, że jest jakiś bug

-
Jeśli mówisz o termometrach z RC to tak sam je ukrywałem bo pomimo ustawienia termostatu nadrzędnego dla RC, kanał z termometrem pokazywał się na liście w telefonie.klew wrote: Fri Nov 22, 2024 12:15 pmOgólnie masz więcej ukrytych kanałów. Same się nie mogły* ukryć - ktoś musiał to kliknąćrobertklepacki94 wrote: Fri Nov 22, 2024 11:50 am Kurde dodając kolejne urzadzenia do boxa nic nie ukrywałem, najlepsze jest to że akurat te dodwałem jako jedne z ostatnich gdzie miałem już przeciwiczoną konfiguracje. Ale dzięki za zangarzowanie i wyjaśnienie tago![]()
* chyba, że jest jakiś bug![]()
P.S wszystko jest możlwie, jak to mówią jeździć, obserwować

Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
Auraton Box już jest od jakiegoś czasu w oficjalnej sprzedaży, także pora zamykać temat "testów" 
Dzięki wszystkim za ogromną ilość dyskusji, pomysłów, znalezionych błędów itd.
Zapraszam do dalszej dyskusji w osobnych tematach w działach dotyczących konkretnych urządzeń (w tej okolicy: viewforum.php?f=27 )
Kilka poprawek (w Boxie, serwerze, Cloudzie, apkach) niedługo będzie publikowane, także działamy dalej
Poza tym jest jeszcze kilka urządzeń z serii Auraton Smart, które czekają na wsparcie w Boxie... też niedługo

Dzięki wszystkim za ogromną ilość dyskusji, pomysłów, znalezionych błędów itd.
Zapraszam do dalszej dyskusji w osobnych tematach w działach dotyczących konkretnych urządzeń (w tej okolicy: viewforum.php?f=27 )
Kilka poprawek (w Boxie, serwerze, Cloudzie, apkach) niedługo będzie publikowane, także działamy dalej

Poza tym jest jeszcze kilka urządzeń z serii Auraton Smart, które czekają na wsparcie w Boxie... też niedługo

-
Niestety nie udało mi się tego problemu powtórzyć u mnie.bokk wrote: Wed Nov 06, 2024 6:58 am To niestety nie zmienia się. Ustawiam temperaturę na HM na 24 i po chwili pokazuje się ta wartość w aplikacji. Następnie ustawiam temperaturę w aplikacji na 10 po czym po kliku minutach będąc przy HM chcę zwiększyć temperaturę z ustawionej w aplikacji 10 na 15 ale naciskając klawisz zwiększam temperaturę ale od poprzedniego ustawienia na HM czyli 24
Czy mógłbyś to jeszcze raz sprwadzić patrząc jednoczesnie na apkę i ekran HM?
1. Na HM ustaw 24, poczekaj, aż w apce będzie 24. Upewnij się, że apka ma ustawiony termostat na tryb ręczny
2. Zmień w apce temperaturę na 10 stopni. Patrz na ekran HM - powinno zamigać kilka razy 10 stopni.
3. Poczekaj
4. Zmień temperaturę na HM - u mnie +/- zaczynają od temperatury 10...