Pomożesz w trenowaniu sztucznej inteligencji ?

ERGOenergia

Drodzy Użytkownicy SUPLA,

Mamy już tysiące zdjęć liczników wody, które pozwoliły nam udoskonalić nasz model oparty na sieciach neuronowych. Dzięki Waszemu wsparciu system staje się coraz bardziej precyzyjny, ale nie zatrzymujemy się na tym – chcemy, aby był jeszcze lepszy!

Z okazji Mikołaja przygotowaliśmy specjalną akcję: chcielibyśmy rozdać 5 sztuk kamerek SUPLA dla najbardziej zmotywowanych użytkowników. Wystarczy, że wyślecie nam zdjęcia swoich liczników wody – wybierzemy te, które najlepiej pomogą w dalszym trenowaniu naszej sieci neuronowej.

⚙️ Jak wziąć udział?

Zrób zdjęcie swojego licznika wody (ważne, żeby było wyraźne!).
Opublikuj je na forum, w tym wątku i daj znać dlaczego taka kamerka pomoże Tobie.
Spośród zgłoszeń wybierzemy liczniki, który pozwoli nam na dalsze udoskonalenia modelu a Wam na coraz bardziej skuteczne odczyty.

🎁 Co możesz zyskać?
Dla 5 wybranych uczestników – kamerka ERGO Cam Meter do odczytu liczników wody!

Zgłoszenia przyjmujemy do 8.12.2024.

Pomóż nam rozwijać technologię i wspólnie twórzmy inteligentne rozwiązania!

Dziękujemy za Wasze wsparcie,
Zespół SUPLA+ERGO energia 🚀
kris.gie

Supla w prawie całym domu, licznik wody czuje się porzucony...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
uchnast.michal

🎅Mam licznik i nakładkę jak kolega powyżej i podobnie jak u niego samotny licznik wody, który wymaga analogowych odczytów :(
Moje zgłoszenie z "pierwszej edycji" - viewtopic.php?p=185493#p185493
Mam oczyszczalnię biologiczną i nieprzewidziane zrzuty po relaksacyjnych kąpielach trzech kobiet w domu generuje mi nie lada problemy. Gdybym tylko miałem w ręku argument w postaci bieżącego zużycia niewątpliwie proceder bym ograniczył:) Mam nadzieję, że Mikołaj mnie zrozumie.
Last edited by uchnast.michal on Sat Dec 07, 2024 2:38 pm, edited 1 time in total.
adrian4477

Kochany Święty ERGOMikołaju, myślę, że temu licznikowi należy się trochę nowoczesności, a użytkownikowi zaoszczędziłoby to czas na "odgruzowywanie okolicy" gdy jest potrzeba odczytu :D
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Zibi_007

Żona każe mi co dwa dni latać do piwnicy i sprawdzać stan liczników. Mam już tego dość ;-)
Może z okazji świąt dostanę prezent i uszczęśliwię Żonę?
Zapisywałem się na pierwszą edycję, może teraz się uda?
Pozdrawiam
Wiesz, że Supla współpracuje z urządzeniami Zigbee? Więcej szczegółów tutaj: https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127

Nec Hercules contra plures!
kris.sg

To Ja też się zgłaszam :)
Dom cały osuplowany i brakuje mi tylko licznika wody żeby osiągnąć zen :D
■Rpi4(m.2) Supla Cloud, Scripts ■Rpi3(sd) SD: 6x MI ATC, 1x W.S.
ROLETY_V3 x12 ■SWITCH_DUAL x4 ■GATE_MODULE_V3 x1 ■SOCKET_SSR x1 ■SMOKE_MODULE x1
SONOFF_TOUCH x4 ■YUNSCHAN x1 ■STAITCASE_DIMMER x1 ■MEW-01 x2 ■mROW-02 x1 ■LEW-01 x1
POW_R2 x2 ■SP111 x3
przygod

U mnie taki Aquarius + drugi identyczny w wersji bez nakładki widoczny poniżej. Moduł byłby świetny, w szczególności do tego drugiego, bo zawsze trzeba to miejsce w pokoju gospodarczym "odgruzować" jak nagle pojawiają się spisać wartość :D
Juszczaczek1

U mnie taki "zabytkowy" licznik którego odczytać jest tylko w stanie sztuczna inteligencja 😜 dlatego chętnie zgłaszam się na testy 😀
LukiSpajder

Ja też jestem chętny do testów . Dlaczego ? Chce bardziej zdenerwować żonę Przed chwilą powiedziała jeszcze tego ci brakuje - Oto powód dla którego chce wziąć udział w testach 😁😁😁😂
A tak serio to mam licznik w studzience obok domu jestem w stanie doprowadzić zasilanie i zapewnić wi fi .
Miejsce jest cały czas zaciemnione . Nie wiem czego poszukujecie czy różnorodności liczników czy warunków w jakich są umiejscowione . Jeśli tego drugiego to urządzenie będzie mogło się wykazać u Mnie.
Oto zdjęcia jak to wygląda ( wrazie czego mam drugi licznik taki sam w domu w kotłowni jeśli to miejsce by się nie nadawało do założenia kamerki ERGO Cam Meter)
Patryk

Mój to (chyba) popularny model.
Ale bylibyśmy (ja i licznik), zaszczyceni możliwością uczestnictwa w rozwoju technologii firmy, która znajduje się w naszym mieście Rybniku.
Tym bardziej, jak była by możliwość ustawienia, np: co 6 kubików wyślij powiadomienie.
Wtedy bym wiedział, że trzeba wywieźć szambo.

Return to “Ogólna dyskusja”