Pomożesz w trenowaniu sztucznej inteligencji ?

LukiSpajder

Ja też czekam z niecierpliwością 😁😉 na przesyłkę
Duch__

ERGOenergia wrote: Tue Dec 10, 2024 5:16 am Cześć ;)

:!: :!: :!: Bardzo dziękujemy za zgłoszenia :!: :!: :!:

Jako że na naszym FB
https://www.facebook.com/profile.php?id=61565735524926 (Można polubić:)

oraz stronie

https://ergoenergia.pl/

mamy jeszcze bardzo mały ruch - taki tajny profil :) i nikt nam się nie zgłosił to:

Wszystkie osoby, które zgłosiły się na forum dostają od nas zestaw ERGO Cam Meter do testowania i wsparcia nas w gromadzeniu zdjęć.

Lista osób:

Duch__
Patryk
LukiSpajder
Juszczaczek1
przygod
kris.sg
Zibi_007
adrian4477
uchnast.michal
kris.gie

Wyślijcie na priv swój adres i numer telefonu - wyślemy wam Inpostem zestawy.

Dajcie znać, wszelkie uwagi i komentarze pomogą w rozwoju tego projektu

Pozdrawiamy
Co jest grane? Prosicie o e-maila. Już 3 razy podawałem wam e-maila na PW... :(

Dodatkowo widzę że macie 2 nieodebrane wiadomości ode mnie.
Zibi_007

Duch__ wrote: Sat Dec 14, 2024 3:22 pm

Co jest grane? Prosicie o e-maila. Już 3 razy podawałem wam e-maila na PW... :(

Dodatkowo widzę że macie 2 nieodebrane wiadomości ode mnie.
Chyba ich tutaj od kilku dni nie ma.
Sprawdziłem skrzynkę PW.
Moja wiadomość jest jeszcze nieodczytana (od 10.12 godz. 16).
Czekam cierpliwie, ale powoli tracę nadzieję na świąteczny prezent...
Zachęcam do dodawania urządzeń Zigbee do bramki Z2S, zgłoszenia tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=16638

Nec Hercules contra plures!
LukiSpajder

U mnie to samo dwie wiadomości od środy nie odczytane
ERGOenergia

Hej,
Kilka dni wyjazdu i sporo obowiązków - stąd te opóźnienia, dzisiaj wychodzi następna partia. Dodatkowo, proszę o uzupełnienie danych - wysłane na priv. :D
ERGOenergia

Patryk wrote: Thu Dec 12, 2024 3:11 pm @ERGOenergia
W/g mnie musielibyście "dopracować" oświetlenie.
To była najwieksza trudność, żeby tak ustawić kamerę, aby nie było odbicia światła.
Może jak by te "szkiełko" było mleczne, tak jak to jest w żarówkach led-owych, albo cztery diody na rogach też mleczne, albo diody dookoła, tak jak jest to w kamerach.
Przydał by się również, przynajmniej w trybie konfiguracji, podgląd online, bo te robienie i odświeżanie zdjęć po każdym przestawieniu, to nie jest dobre rozwiązanie.
Może jakaś osobna apka, na czas ustawiania kamery ?
Ps.
Tak udało mi się ustawić:
Hej, rzeczywiście pracujemy nad oświetleniem i niesie to dużo problemów z ustawieniem żeby nie było odbicia na powierzchni licznika. Szukamy rozwiązania poprzez modelowanie wypełnienia naszej soczewki i różne kształty. Jak to rozwiążemy to będzie lepiej napewno :) ale nie jest to takie łatwe. Wszelkie pomysły i koncepcje mile widziane :)
rafalekkalwak@wp.pl

ERGOenergia wrote: Sun Dec 15, 2024 11:25 am
Patryk wrote: Thu Dec 12, 2024 3:11 pm @ERGOenergia
W/g mnie musielibyście "dopracować" oświetlenie.
To była najwieksza trudność, żeby tak ustawić kamerę, aby nie było odbicia światła.
Może jak by te "szkiełko" było mleczne, tak jak to jest w żarówkach led-owych, albo cztery diody na rogach też mleczne, albo diody dookoła, tak jak jest to w kamerach.
Przydał by się również, przynajmniej w trybie konfiguracji, podgląd online, bo te robienie i odświeżanie zdjęć po każdym przestawieniu, to nie jest dobre rozwiązanie.
Może jakaś osobna apka, na czas ustawiania kamery ?
Ps.
Tak udało mi się ustawić:
Hej, rzeczywiście pracujemy nad oświetleniem i niesie to dużo problemów z ustawieniem żeby nie było odbicia na powierzchni licznika. Szukamy rozwiązania poprzez modelowanie wypełnienia naszej soczewki i różne kształty. Jak to rozwiążemy to będzie lepiej napewno :) ale nie jest to takie łatwe. Wszelkie pomysły i koncepcje mile widziane :)
Pewnie już próbowaliście z mlecznym plastikiem zamiast tego przeźroczystego? Ewentualnie taki wydruk , żeby zasłonił bezpośrednio diodę ale puścił rozbłysk wokół - tak jak to jest robione w żarówkach samochodowych, gdzie bezpośrednio nie świecą do przodu.
Juszczaczek1

Testuję już kilka dni , jak na razie wszystko jest ok , urządzenie bez problemu dodało się do konta. Kamera wyniki odczytuje prawie idealnie, zauważyłem że jeszcze ma problemy w momencie gdy licznik zatrzyma się w połowie, np było zdjęcie gdy był w pozycji między 1 a 2 a na odczycie uznało to jako między 7 a 8 i zapisało 8 ale myślę że dalsze treningi dopracują te drobne błędy .
Duch__

Pytanie do tych co już testują. Lepiej ustawić interwał zdjęcia co kilka minut czy co kilka godzin?
klew

Duch__ wrote: Sun Dec 15, 2024 6:57 pm Pytanie do tych co już testują. Lepiej ustawić interwał zdjęcia co kilka minut czy co kilka godzin?
Aktualnie jest min 1h. Jak ustawisz mniej to się przedstawi na 1h

Return to “Ogólna dyskusja”