Dostałem i ja
Mam pierwsze komentarze i pytania.
CAM METER
1. Co do zawartości paczki to na wielki plus, że jest zasilacz i długi kabel USB.
2. Uchwyt montażowy "na rurę" - rozumiem, że wydruk 3d jest tylko do testów a docelowo będzie to wtryskiwane? trzeba było poprawić otwór bo nie dało się włożyć śruby.
3. Brak chociażby poglądowej instrukcji montażu - rozumiem, że urządzenie zostało wysłane do ludzi raczej technicznych, ale jednak w docelowej instrukcji oczekiwał bym chociażby przykładowego zdjęcia jak to można zamontować. Nie zaszkodziło by napisać w jakiej odległości należy ustawić urządzenie aby "focus" był optymalny/nie było refleksów.
4. Sam uchwyt "na rurę" chociaż sprytny to mało stabilny mimo dociągania trytytkami, lekkim dotknięciem można przestawić urządzenie, bo ślizga się po rurze. Może przydała by się opcjonalna, dodatkowa płytka plastiku/harmonijka na drugą stronę rury? i wtedy też skręcanie na śruby? Pozostałe łączenia raczej stabilne.
5. Generalnie montaż super prosty, jak się ma trochę wyobraźni przestrzennej
6. Problemem u mnie są refleksy na liczniku od lampy z urządzenia. Kombinowałem też z oświetleniem pomieszczenia, jednak większy problem jest sam flesh - rozumiem, że tu metod prób i błędów z dopasowaniem mocy lampy?
7. W kotłowni mam oświetlenie led, które normalnie świeci prosto w podłogę, daje to niewielki cień przez ramię CAM METER, może warto by było pomyśleć o jakiejś większej osłonie na licznik?
Wybaczcie burdel w kotłowni
20241003_183120.jpg
20241003_182859.jpg
20241003_182842.jpg
W CLOUD
1. Nie można używać backspace aby ustawić "Oczekiwany maksymalny przyrost", co więcej dokłada się cały czas liczba 3 do każdego znaku xD
2. Tryb oświetlenia ""Automatycznie" "WyłączonA", "Zawsze włączonA" - tu chyba była inna koncepcja, ze słowem lampa którego brakuje
3. Włącz wsparcie OCR, trzeba dać Zapisz i dopiero wtedy działa podgląd
4. Zrób zdjęcie mogło by samo przeładowywać wczytany obraz po paru sekundach.
5. Irytujące jest odświeżanie zdjęć- nie można po prostu podmienić zdjęcia tylko trzeba przeładowywać cały komponent? co więcej nie wraca on do pozycji scrolla tylko ustawia się na wysokości zakładki "Ustawienia OCR"
6. Dane z formularza są wysyłane do urządzenia dopiero po zapisaniu zmian, a nie można po prostu wysłać w reakcji na zmianę formularza? Było by bardziej user friendly jak się zmienia ustawienia kilkanaście razy aby to ustawić.
7. Jak już wspomniano nade mną - jakie ustawienia licznika w Cloud są poprawne? ja ustawiłem 1000 impulsów na m3
8. Po jakim czasie można się spodziewać efektów - tj. licznik pokaże "poprawną" wartość? Czym jest stan licznika? wartością odczytaną przez OCR czy jakoś przeliczoną przez Suplę ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.