Ok, tylko to jeszcze trzeba będzie do GG też dodaćRobert Błaszczak wrote: Fri Oct 11, 2024 8:30 pm Krzysiek, to może zrób Włącz na xxx%. Będzie można wtedy ustawić wartość, jaka danemu użytkownikowi pasuje.
DIMMER - pamięta stan zamiast załącz
-
-
PopieramRobert Błaszczak wrote: Fri Oct 11, 2024 8:30 pm Krzysiek, to może zrób Włącz na xxx%. Będzie można wtedy ustawić wartość, jaka danemu użytkownikowi pasuje.
-
Mój Dimmer jest za zasilaczem (fabrycznym) który jest w lampie.YoMan wrote: Fri Oct 11, 2024 7:09 pmWyglada na to że problemem jest nie do końca właściwe podłączenie dimmera. Powinien być za zasilaczem. Po drugie nie każdy wycelował tak w moc światła. Ja standardowo odpalam na 70% bo max jest za jasno i używam tylko przy goleniu. Po trzecie właśnie w nocy nie chce żeby mi max walnął po gałach tylko ma się lekko podświetlić i nie obudzić wspólspacza. Po czwarte gdyby był podłączony za zasilaczem miałbyś wielokliki. Rozumiem, że mogło się tak już nie dać ale nie róbmy z "obejscia problemu" reguły.
BTW: z tą oszczędnością to chyba nie do końca tak jest. U mnie zasilacze na cały dom biorą raptem 20W a wiecej oszczędzam nie świecąc na 100%
Nie widział kolega nigdy jak wygląda mieszkanie po zwarciu w zasilaczu pracującym cały czas? Nie polecam.
-
Zwarcie może się zrobić z wielu powodów nie tylko z powodu zasilacza więc to żaden argument ale rozumie dmuchać na zimne.
-
Nie widziałem i zakładam z Twojego postu, że nie chciałbym widziećDuch__ wrote: Fri Oct 11, 2024 8:44 pm Mój Dimmer jest za zasilaczem (fabrycznym) który jest w lampie.
Nie widział kolega nigdy jak wygląda mieszkanie po zwarciu w zasilaczu pracującym cały czas? Nie polecam.

BTW: nie powinny zabezpieczenia zadziałać?
YoMan