Poza tym że moc jest ujemna, to masz tam bardzo mały prąd.
Pomiary napięcia są realizowane z przewodów podłączonych bezpośrednio do MEW. Przekładniki mierzą prąd, a tego w pomiarach prawie nie ma
MEW01
-
Założone masz do góry nogami. Obróć je o 180 stopni.
-
Mały jest teraz prąd bo pompa teraz nie pracuje. Ale w czasie dnia pracowała i licznik jej nie odczytał.
-
Ustaw wykres na ostanie 24h i sprawdź dane energii czynnej oddanej i pobranej
-
Coś jednak "pomieszałeś".
Zmień na wykresach energie czynną pobraną, na zwróconą i prześlij scren-a
Zmień na wykresach energie czynną pobraną, na zwróconą i prześlij scren-a
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Już chyba się kapnołem, zamieniłem miejscami fazy a nie zamieniłem przekładników.
Pozamieniałem miejscami przekladniki i chyba jest ok. Nie obracałem przekładników.
Pozamieniałem miejscami przekladniki i chyba jest ok. Nie obracałem przekładników.
-
Masz rację nabijało jako zwróconą. Ale nie obracałem przekładnikow tylko zamieniłem je miejscami. I oto co wyszło. Chyba już będzie ok. Moc jest na plusie.
Panowie bardzo dziękuję za odzew pomoc. Coś mnie przyćmiło,za dużo stresu chyba.
Panowie bardzo dziękuję za odzew pomoc. Coś mnie przyćmiło,za dużo stresu chyba.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Witajcie
Wczoraj było wszystko ok. Widzicie nawet screeny.
Dzisiaj zobaczcie:
Czy to samo się tak będzie przedstawiać?
Wczoraj było wszystko ok. Widzicie nawet screeny.
Dzisiaj zobaczcie:
Czy to samo się tak będzie przedstawiać?
-
Czy po zmianie kolejności przekładników, zmieniłeś również kolejność przewodów v1, V2, v3?
V1 musi mierzyć to samo co I1 itd.
Tutaj masz kąt fazowy 120 stopni, co ewidentnie wygląda na nieodpowiednie podłączenie
V1 musi mierzyć to samo co I1 itd.
Tutaj masz kąt fazowy 120 stopni, co ewidentnie wygląda na nieodpowiednie podłączenie
-
Teraz zobacz bo faktycznie nie zgadzamy się w liczniku kolejności.
V1 z L1 itd. ponownie ustawiłem wszystko na nowo.
V1 z L1 itd. ponownie ustawiłem wszystko na nowo.