Cloud mówi - rozłączony!

pzygmunt

Tak swoją drogą to wyłącz tłumaczenia strony bo mogą one wprowadzać w błąd.
lukfud

klew wrote: Thu Nov 28, 2024 7:01 pm Jest/był problem po stronie serwera. Na publicznych serwerach jest to już poprawione, a prywatne czekają na dockery.
Wkrótce będą.
Jest szansa, że pojawią się w weekend?
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
serwis@lars.pl

Studzien wrote: Fri Nov 29, 2024 6:06 pm Może głowica sama w sobie jest uszkodzona
Przywróć głowicę do ustawień fabrycznych, usuń ją z clouda i ponownie spróbuj przypisać do Boxa. Jeśli to nie pomoże to musiała ona by trafić do naszego serwisu. Tego samego dnia lub następnego odeślemy sprawną głowicę. W razie czego proszę o informację.
Studzien

Juz przywracałem do ustawień fabryczych nic to nie dało. Mogę ją spakować razem z bramką testową ?
serwis@lars.pl

Studzien wrote: Sat Nov 30, 2024 5:42 pm Juz przywracałem do ustawień fabryczych nic to nie dało. Mogę ją spakować razem z bramką testową ?
Tak, możesz przysłać razem z beta-testową bramką. Mieliśmy już podobny przypadek. Urwany był tranzystor sterujący pracą silniczka, ale nie uprzedzajmy faktów. Zdiagnozujemy, naprawimy i niezwłocznie odeślemy.
Studzien

Ok paczka spakowana jutro jedzie do was
serwis@lars.pl

Studzien wrote: Sun Dec 01, 2024 9:57 am Ok paczka spakowana jutro jedzie do was
IMG_2741.jpg
Wracam do tematu. Jak widać na zdjęciu zerwane zostały dwa kondensatory razem ze ścieżkami. Bardzo proszę podczas zdejmowania klapki od głowicy nie wkładać śrubokręta do oporu zrywając przy okazji rozmaite elementy. Klapkę wystarczy delikatnie podważyć końcówką śrubokręta (3-4mm). Wymieniona została cała płyta główna głowicy - "w ramach gwarancji". Dzisiaj naprawiona głowica zostanie wysłana kurierem.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew

serwis@lars.pl wrote: Tue Dec 03, 2024 11:34 am
Studzien wrote: Sun Dec 01, 2024 9:57 am Ok paczka spakowana jutro jedzie do was
IMG_2741.jpg
Wracam do tematu. Jak widać na zdjęciu zerwane zostały dwa kondensatory razem ze ścieżkami. Bardzo proszę podczas zdejmowania klapki od głowicy nie wkładać śrubokręta do oporu zrywając przy okazji rozmaite elementy. Klapkę wystarczy delikatnie podważyć końcówką śrubokręta (3-4mm). Wymieniona została cała płyta główna głowicy - "w ramach gwarancji". Dzisiaj naprawiona głowica zostanie wysłana kurierem.
W mojej głowicy nie da się wepchnąć śrubokręta głębiej. Natomiast bardzo łatwo jest uszkodzić płytkę w ten sposób jak na zdjęciu, podczas wkładania baterii.
U mnie baterie kończą się praktycznie na równi z płytką i wystarczy, że się ześlizgnie lekko i krawędź baterii może "zdrapywać" elektronikę.
Niestety nie ma tam niczego, co by blokowało baterię przed takim przypadkowym przesunięciem.
2024-12-03_12-58.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Studzien

Taką dostałem w sklepie zaważyłem dopiero w domu że była używana,ale myslałem że bedzie ok dlatego pewnie ją ktoś oddał
Robert Błaszczak

klew wrote: Tue Dec 03, 2024 12:00 pm
serwis@lars.pl wrote: Tue Dec 03, 2024 11:34 am
IMG_2741.jpg
W mojej głowicy nie da się wepchnąć śrubokręta głębiej. Natomiast bardzo łatwo jest uszkodzić płytkę w ten sposób jak na zdjęciu, podczas wkładania baterii.
U mnie baterie kończą się praktycznie na równi z płytką i wystarczy, że się ześlizgnie lekko i krawędź baterii może "zdrapywać" elektronikę.
Niestety nie ma tam niczego, co by blokowało baterię przed takim przypadkowym przesunięciem.
2024-12-03_12-58.png
Potwierdzam. Raz włożyłem baterię właśnie lekko krzywo i po chwili zrobiła się gorąca (nastąpiło zwarcie baterii). Na szczęście nie uszkodziłem głowicy.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl

Return to “AURATON Radiator Controller”