Ustawienia Boxa
-
Na Pulsie tego nie zobaczę, ale skoro głowica ma 3.1 to ma 3.1. Po przywróceniu poprzedniej wersji ma 2.14.
-
Trochę się pogubiłem. Na Box miałeś 3.1, a teraz masz 2.14. Dodatkowo piszesz że "na Pulsie tego nie zobaczysz".noobob wrote: Sun Dec 15, 2024 3:22 pm Na Pulsie tego nie zobaczę, ale skoro głowica ma 3.1 to ma 3.1. Po przywróceniu poprzedniej wersji ma 2.14.
Gdzie jest ta nowsza wersja?
-
W Pulsie mogę zobaczyć aktualną wersję oraz tę do pobrania jeśli taka się pojawi. Obecnie wszystkie głowice mają 3.1. Mam ich 5, 2 nie działają.
-
Ok, ale 3.1 powinno być zainstalowane przez Box. Nie było? Wcześniej napisałeś, że po przełączeniu na Pulse wyskoczyła aktualizacja i ją zrobiłeś.noobob wrote: Sun Dec 15, 2024 5:48 pm W Pulsie mogę zobaczyć aktualną wersję oraz tę do pobrania jeśli taka się pojawi. Obecnie wszystkie głowice mają 3.1. Mam ich 5, 2 nie działają.
Pisałeś też że box nie zaktualizował i że z tego co pamiętasz, to na boxie głowice miały 3.1...
Jakiś czas temu jedna osoba zgłaszała że ma jedną głowicę, która cały czas robi się offline. Była odesłana do serwisu, ale niestety nie udało się niczego znaleźć. Może trafiłeś na ten sam problem.
Mam jeszcze jedno zgłoszenie dotyczące termometrów, które robią się offline - będę to jutro sprawdzał i jeśli dobrze myślę, to może to być też związane z innymi urządzeniami.
-
Zgłaszałem, że nie zaktualizował się regulator, nie głowica 

-
Regulator, to regulator (tak, HM). Głowica to głowica. Głowice, z którymi był problem ożyły. Przywróciłem ustawienia fabryczne, wyjąłem z nich baterie na całą noc i dzisiaj zaczęły się normalnie zachowywać (na Pulsie). Do Boxa nie zamierzam wracać dopóki nie zacznie działać jak należy.
-
Obawiam się, że z takim podejściem może się nie udać odtworzyć twojego problemu, a tym samym usunąć, ewentualnego, błędu.
-
Myślę że nie trzeba na razie tutaj nic więcej robić.
Pulse prawdopodobnie tylko sprawdza czy wersja na urządzeniu jest inna niż ta, którą ma ustawioną jako najnowszą.
Box aktualnie ma nowsze wersje softu, które nie są dostępne na Pulse i pewnie dlatego był komunikat o dostępnej aktualizacji.
Podejrzewamy też, że jest jakiś problem gdy urządzenie jest sparowane z dwoma centralami (np box I box, albo Pulse i box) - tutaj szukamy przyczyny, ale z kilku źródeł dostaliśmy informacje o potencjalnym problemie.
Dodatkowo z tego co się dowiedziałem, Pulse nie raportował siły sygnału, ani stanu "offline". Z tego powodu na Pulse ewentualne trudności z komunikacją mogły być mniej widoczne, a w Box jest zbyt mało prób ponowienia komunikacji.
Także działamy.
Pulse prawdopodobnie tylko sprawdza czy wersja na urządzeniu jest inna niż ta, którą ma ustawioną jako najnowszą.
Box aktualnie ma nowsze wersje softu, które nie są dostępne na Pulse i pewnie dlatego był komunikat o dostępnej aktualizacji.
Podejrzewamy też, że jest jakiś problem gdy urządzenie jest sparowane z dwoma centralami (np box I box, albo Pulse i box) - tutaj szukamy przyczyny, ale z kilku źródeł dostaliśmy informacje o potencjalnym problemie.
Dodatkowo z tego co się dowiedziałem, Pulse nie raportował siły sygnału, ani stanu "offline". Z tego powodu na Pulse ewentualne trudności z komunikacją mogły być mniej widoczne, a w Box jest zbyt mało prób ponowienia komunikacji.
Także działamy.
-
Chciałem to właśnie napisać po ostatnim wpisie @noobob, mieszanie pomiędzy dwoma różnymi systemami nie jest proste dla tych głowic i regulatorów.klew wrote: Mon Dec 16, 2024 6:19 pm Podejrzewamy też, że jest jakiś problem gdy urządzenie jest sparowane z dwoma centralami (np box I box, albo Pulse i box) - tutaj szukamy przyczyny, ale z kilku źródeł dostaliśmy informacje o potencjalnym problemie.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023