Niestety ale takie zjawisko może narastać. Prawdą jest Supla zyskała sporą popularność właśnie dzięki tanim sonoffom. Do tego doszła jeszcze łatwość programowania za pomocą GG i mamy wysyp "januszy biznesu" sprzedających różne wynalazki. Obawiam się tylko, że z czasem może to być problem. Wcześniej sonoffy były wykorzystywane przez użytkowników, którzy samodzielnie wgrywali oprogramowanie Supli, a sprzedaż tych urządzeń z Suplą była marginalna. Ten kto sobie wgrywał samodzielnie, miał świadomość co robi i liczył się także z ewentualnymi problemami. Teraz user kupuje "sterownik od janusza biznesu" z zainstalowaną Suplą wygenerowaną z GG i jak coś nie działa, to wyładowuje swoje frustracje na Forum.Zibi_007 wrote: Thu Dec 19, 2024 12:37 pm Problem jest o wiele szerszy. Na portalach aukcyjnych jest ogromna ilość tak przerobionych urządzeń (np. wszelkiego rodzaju Sonoffy). I teraz zobaczcie, że wiele osób, które zakupiły tego rodzaju sprzęt trafia tutaj na Forum, mając pretensje, że coś nie działa, nie można skonfigurować itd., itp. Oni w większości myślą, że kupili produkt od Supli i tutaj należy im się wsparcie. W jednym z ostatnich takich wątków zwróciłem takiej osobie uwagę, że powinna napisać do sprzedawcy w celu wsparcia posprzedażowego. Tyle bluzgów i wyzwisk, jakie dostałem w wiadomości prywatnej, to dawno nie widziałem. W skrócie: kupił Suple i mu się k...a tutaj należy odpowiedź i wsparcie! I nieważne, że to przerabiany Sonoff bez separacji z jakimś customowym firmawe opartym na starej wersji SD. Masz rozwiązać problem i koniec. Odchodzi już człowiekowi chęć pisania czegokolwiek w takich tematach.
Obudowa do GOSUND SP111 wzmacniająca zasięg
-
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl