vajera wrote: Tue Feb 04, 2025 3:14 pm
Zibi_007 wrote: Tue Feb 04, 2025 2:18 pm
OK, soft do liczników zawsze brałem z GG. Myślałem, że to natywna funkcja Supli. Teraz mam świadomość, że nie. Ale tutaj np. to działa idealnie. Nawet nie trzeba fizycznie kalibrować, można wpisać ręcznie mnożniki

@vajera - takie coś by było idealne, nie wiem tylko czy do realizacji w rozsądnym czasie i nakładzie sił.
Spoko, tylko w GG konfigurujesz konkretny sprzęt zaraz po wgraniu softu i temat zamknięty.
Mam taki pomysł żeby dać użytkownikowi dostęp do tej tabeli urządzeń Supla w trakcie pracy modułu (w oparciu o WWW) - można by wtedy dla każdego typu urządzenia zrobić podstronę, np. z korekcjami i jakieś przewijanie po liście - pytanie czy to się da zrobić?
Akurat tutaj korektę mogę robić wielokrotnie, bo zostawiłem GUI podczas normalnej pracy

Czasem się tym bawię. Ale nie w tym rzecz, tylko w możliwym stopniu komplikacji wykonania. Jeśli mogę coś zasugerować, to proponuję zostawić to na sam koniec, choć nie powiem, możliwość konfiguracji poszczególnych urządzeń zrównałaby z funkcjonalnością Twoją bramkę z komercyjnymi rozwiązaniami. Można jeszcze pójść w drugą stronę i spróbować zrobić coś, do czego powoli zmierza interfejs (i jego Twórcy) w cloud. Tzn. konfiguracja urządzenia w jego zakładce cloud. Wtedy nawet nie jest potrzebny dostęp do strony konfiguracji. I tak to jest zrobione np. w Ergo Cam Meter, czy innych fabrycznych urządzeniach z Suplą.