Update do bety
-
Ja zrobiłem też aktualizację do Bety ale u mnie nie widzę problemów czas połączenia jest zgodny z tym kiedy bramka została zaktualizowana. A leży w najgorszym miejscu w domu jakie tylko może być 6 ESP uruchomionych do tego 5 czujników Xiaomi dwa Routery wszystko w odległości max 1.5m ja w nowej bramce po wymianie z beta dostałem uszkodzony zasilacz więc zabrałem ten od Bety.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Update do bety, w tym FW głowic do wersji 3.4 na bardzo duży plus.
Głowice reagują szybciej, zdecydowanie częściej regulują zawór w czasie ogrzewania.
Względem poprzedniego FW 3.1 głowic – przepaść. Jest dużo lepiej (mieszkam w budynku wielorodzinnym – ogrzewanie centralne).
Głowice reagują szybciej, zdecydowanie częściej regulują zawór w czasie ogrzewania.
Względem poprzedniego FW 3.1 głowic – przepaść. Jest dużo lepiej (mieszkam w budynku wielorodzinnym – ogrzewanie centralne).
-
Witam mam taki problem który teraz zobaczyłem, parę dni temu aktualizowałem bramkę do wersji 24.12.03 i myslałem że poszło ok, bo dosyć długo się aktalizowała. Dzisiaj patrzę a mam dalej 24.12.01. I cały czas w trybie konfiguracyjnym jest SW update in progress,czyli tak jakby sie cały czas aktalizowała. Jak to naprawić
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
To są normalne logi w last state, gdy próbuje się zrobić update, ale masz aktualny soft.Studzien wrote: Sat Dec 28, 2024 6:59 pm Witam mam taki problem który teraz zobaczyłem, parę dni temu aktualizowałem bramkę do wersji 24.12.03 i myslałem że poszło ok, bo dosyć długo się aktalizowała. Dzisiaj patrzę a mam dalej 24.12.01. I cały czas w trybie konfiguracyjnym jest SW update in progress,czyli tak jakby sie cały czas aktalizowała. Jak to naprawić
Nowsze wersja jest udostępniona jako beta i taką aktualizację robi się inaczej
-
Aktualizowałeś zgodnie z opisem na pierwszej stronie tego tematu?Studzien wrote: Sat Dec 28, 2024 6:59 pm Witam mam taki problem który teraz zobaczyłem, parę dni temu aktualizowałem bramkę do wersji 24.12.03
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
Tak tylko nie było YES -Beta tylko samo YES ,ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie.
-
No to nie robiłeś zgodnie z opisem z pierwszej strony tego tematu.Studzien wrote: Sat Dec 28, 2024 9:18 pm Tak tylko nie było YES -Beta tylko samo YES ,ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
Dla Wi-Fi z reguły poniżej 35% zaczynają się trudności.Studzien wrote: Thu Dec 26, 2024 9:17 am A jeszcze zapytam jaki jest minimalny zasięg wifi i mostu do porawnego działania
Dla "mostu" jest wyświetlany zasięg radia Auratonu i tam mniej więcej to wygląda tak:
- powyżej 60% - bardzo dobra jakość sygnału
- 40-60% - dobry sygnał
- 20-40% - słaby sygnał
- poniżej 20% - praktycznie brak komunikacji
-
Zrobiłem aktualizacje do 24.12.03
Pierwszy restart po aktualizacji
Przez 30 - 40 minut nie było widać online wszystkich urządzeń brakowało 3 urządzeń RC i TC
Zrobiłem restart bramki przez cloud - następne 25 - 30 minut pojawiły się wszystkie urządzenia
Zrobiłem kolejny restart i kolejne 30 minut nie pojawiły się 2 czujniki TC - zostawiłem do rana
Po 10 godzinach dalej brak 2 x TC
Kolejny restart i znowu czas 30 minut aby pojawiły się urządzenia online brakuje jednego TC
Aktualnie czekam czy się pojawi
30 minut to trochę długi czas aby system ogrzewania wrócił do życia
Urządzenia
9 x RC
9 x TC
1 x HC
1 x FH
edit ostatni czujnik pojawił się po 40 minutach , ale poprzednio nie był widoczny przez 10h od restartu bramki
Pierwszy restart po aktualizacji
Przez 30 - 40 minut nie było widać online wszystkich urządzeń brakowało 3 urządzeń RC i TC
Zrobiłem restart bramki przez cloud - następne 25 - 30 minut pojawiły się wszystkie urządzenia
Zrobiłem kolejny restart i kolejne 30 minut nie pojawiły się 2 czujniki TC - zostawiłem do rana
Po 10 godzinach dalej brak 2 x TC
Kolejny restart i znowu czas 30 minut aby pojawiły się urządzenia online brakuje jednego TC
Aktualnie czekam czy się pojawi
30 minut to trochę długi czas aby system ogrzewania wrócił do życia
Urządzenia
9 x RC
9 x TC
1 x HC
1 x FH
edit ostatni czujnik pojawił się po 40 minutach , ale poprzednio nie był widoczny przez 10h od restartu bramki