Brak połączenia z urządzeniami po utracie zasilania

klew

cinas wrote: Fri Jan 17, 2025 8:42 pm Usunięcie z cloud , reset głowicy , dopisanie głowicy i działa, przy wyłączeniu i włączeniu za drugim razem padł zasilacz mam już 2 szt które umarły od boxów
Zasilacz?
cinas

klew wrote: Fri Jan 17, 2025 9:06 pm [quote=cinas post_id=195456 time=1737146529
Usunięcie z cloud , reset głowicy , dopisanie głowicy i działa, przy wyłączeniu i włączeniu za drugim razem padł zasilacz mam już 2 szt które umarły od boxów
Zasilacz?
[/quote]
A zapomniałem dopisać iż nie było internetu 8h urwali światłowód i to było powodem całego zamieszania - czyli brak internetu
Wyłączyłem bramkę bo nie chciało dopisać głowicy i zrobiłem to 2 x za drugim wyłączeniem i włączeniem zasilacz padł

Zasilacz to tak informacyjnie iż padają te od bramek
klew

cinas wrote: Sat Jan 18, 2025 7:46 am Zasilacz to tak informacyjnie iż padają te od bramek
Jakie zasilacze padły? Podasz ich markę, model, moc itp?
cinas

Jak w załączniku
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Studzien

Mój zasilacz też był uszkodzony ale podmieniłem z testowej bramki zanim ją jeszcze odesłałem.
Robert Błaszczak

Ja w pierwszej testowej bramce miałem uszkodzony zasilacz, ale od razu podmieniłem na porządny USB-C. W drugiej bramce w ogóle nie wyjąłem oryginalnego zasilacza z kartonu, choćby ze względu na bardzo niewygodną przejściówkę USB. Zresztą odnoszę wrażenie, że te zasilacze są najsłabszą stroną Auratona.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
cinas

Zasilacze padają jak muchy zamontowałem 6 bramek i 2 zasilacze padły czyi 30%
Mmof

Też pisałem o zasilaczach do mnie przyszła bramka z uszkodzonym zasilaczem więc podmieniłem też z testowej. Zgadzam się że te zasilacze to badziew i Auraton powinien pomyśleć nad zmianą dostawcy.
serwis@lars.pl

Dzięki za te zgłoszenia dotyczące zasilaczy. Problem jest nam znany i leży w samych przejściówkach micro USB na USB-C. Nowe Boxy mają dołączany już nowy zasilacz, pozbawiony tego problemu. W urządzeniach dostępnych u sprzedawców nadal mogą jednak pojawiać się te starsze zasilacze. W razie takiej potrzeby prosimy zgłaszać problem na serwis@lars.pl to wymienimy zasilacze na nowe.
stugraj

serwis@lars.pl wrote: Tue Jan 21, 2025 1:15 pm Dzięki za te zgłoszenia dotyczące zasilaczy. Problem jest nam znany i leży w samych przejściówkach micro USB na USB-C. Nowe Boxy mają dołączany już nowy zasilacz, pozbawiony tego problemu. W urządzeniach dostępnych u sprzedawców nadal mogą jednak pojawiać się te starsze zasilacze. W razie takiej potrzeby prosimy zgłaszać problem na serwis@lars.pl to wymienimy zasilacze na nowe.
Wlasnie zamowilem bramke, jak rozpoznac czy jest juz zasilacz nowego typu czy starego ?

Return to “AURATON Box”