Jeśli dobrze zrozumiałem to kolega chce wykorzystać serwer supli. Do niego przesyłać dane z czujników tuya a potem pobierac dane z serwera za pomocą aplikacji alternatywnej, własnej.
Co do zasady możliwe, w praktyce dla celów własnych (chyba) nie ma przeciwskazań, dla celów komercyjnych musisz się dogadać z włodarzami supli (czyt. płacić za wykorzystanie infrastruktury i systemu).
A generalnie (nie obraz sie) pytanie jest z dupy. Coś chcesz się dowiedzieć ale nic nie powiedzieć, przynajmniej odnoszę takie wrażenie. Jeżeli to jest jakiś plan na superbiznes to odezwij się na priv do @pzygmunt i wyłóż kawę na ławe co chcesz osiagnac a usłyszysz co musisz zrobić. Generalnie bez solidnej pomocy kogoś obeznanego w automatyce i kodowaniu nie winszuję powodzenia. Sory za szczerość.
Aplikacja
-
YoMan
-

Ja mam wrażenie, że kolega ma problem z polszczyzną. Coś czuję, że jest on obcokrajowcem i korzysta z tłumacza, ale jak widzimy z marnym skutkiem, bo ciężko zrozumieć o co tak na prawdę chodzi w pytaniu

SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
No i to jest to !YoMan wrote: Mon Jan 20, 2025 6:27 pm Jeśli dobrze zrozumiałem to kolega chce wykorzystać serwer supli. Do niego przesyłać dane z czujników tuya a potem pobierac dane z serwera za pomocą aplikacji alternatywnej, własnej.
Co do zasady możliwe, w praktyce dla celów własnych (chyba) nie ma przeciwskazań, dla celów komercyjnych musisz się dogadać z włodarzami supli (czyt. płacić za wykorzystanie infrastruktury i systemu).
A generalnie (nie obraz sie) pytanie jest z dupy. Coś chcesz się dowiedzieć ale nic nie powiedzieć, przynajmniej odnoszę takie wrażenie. Jeżeli to jest jakiś plan na superbiznes to odezwij się na priv do @pzygmunt i wyłóż kawę na ławe co chcesz osiagnac a usłyszysz co musisz zrobić. Generalnie bez solidnej pomocy kogoś obeznanego w automatyce i kodowaniu nie winszuję powodzenia. Sory za szczerość.
Pytanie z dupy, a odpowiedź konkret

Nie myślałem o korzystaniu z Supli !?
Dzięki za podpowiedź.
Tak, masz rację, mam pomysł i szukam wskazówek tutaj.
Wiadomo, jak pomysł dobry (nawet pozornie), to raczej nie do końca na forum...
-
... I kolejny raz dupa rozwiązała sytuacje
(Mam nadzieję że nie dostanę za nią bana)
(Mam nadzieję że nie dostanę za nią bana)
YoMan