Gosund SP111 na co wymienić do GUI Generic?
-
Wiem, ale błąd raczej powodowały dodatkowo wgrane moduły, warunki i coś jeszcze. Pamięci niby było 26KB, ale widocznie to było za mało. Teraz jest 31. Mam nadzieję, że nie będą się zdarzały losowe wyłączenia raz na kilka tygodni.
-
Ja mam ich kilkanaście, kompilując normalnie pod SP111 - nawet z dorzuconą obsługą OLED i paru dodatków - żadnej pamięci nie brakuje.karnasw wrote: Wed Feb 12, 2025 8:46 pm Cześć mam 3 gniazdka Gosund SP111 z GUI Generic. Niestety co jakiś czas się resetują prawdopodobnie przez zbyt małą pamięć.
NIESTETY ale SP111 mają taką przypadłość, że dość szybko (zwłaszcza w ciepłym otoczeniu) pada tam kondensator elektrolityczny w zasilaniu, i zaczynają się resetować. Charakterystyczne jest/bywa wtedy też wydawanie dziwnego syczenia/dziwnych dzwięków z cewki, zwłaszcza podczas pracy z wyłączonym przekaźnikiem. ESP się restartuje losowo, albo - niby startuje i działa, ale nie łączy się z wifi, albo łączy - ale wystarczy jakakolwiek próba przełączenia przekaźnika i się resetuje... To już są obiawy końca.
Ale nic straconego, lutownica w dłoń i będzie uratowane, koszt groszowy.