Gosund SP111 na co wymienić do GUI Generic?

karnasw

Wiem, ale błąd raczej powodowały dodatkowo wgrane moduły, warunki i coś jeszcze. Pamięci niby było 26KB, ale widocznie to było za mało. Teraz jest 31. Mam nadzieję, że nie będą się zdarzały losowe wyłączenia raz na kilka tygodni.
Hrumque

karnasw wrote: Wed Feb 12, 2025 8:46 pm Cześć mam 3 gniazdka Gosund SP111 z GUI Generic. Niestety co jakiś czas się resetują prawdopodobnie przez zbyt małą pamięć.
Ja mam ich kilkanaście, kompilując normalnie pod SP111 - nawet z dorzuconą obsługą OLED i paru dodatków - żadnej pamięci nie brakuje.

NIESTETY ale SP111 mają taką przypadłość, że dość szybko (zwłaszcza w ciepłym otoczeniu) pada tam kondensator elektrolityczny w zasilaniu, i zaczynają się resetować. Charakterystyczne jest/bywa wtedy też wydawanie dziwnego syczenia/dziwnych dzwięków z cewki, zwłaszcza podczas pracy z wyłączonym przekaźnikiem. ESP się restartuje losowo, albo - niby startuje i działa, ale nie łączy się z wifi, albo łączy - ale wystarczy jakakolwiek próba przełączenia przekaźnika i się resetuje... To już są obiawy końca.

Ale nic straconego, lutownica w dłoń i będzie uratowane, koszt groszowy.

Return to “GUI Generic”