Mam ten sam domofon.
U siebie olałem obwód domofonu i wpiąłem dodatkowe przewody szeregowo do elektrozaczepu, czyli mam coś takiego:
-12V -> elektrozaczep -> zaciski GATE -> +12V
...i śmiga aż miło
Mam ten sam domofon.
W jaki sposób monitorować to przy pomocy ESP?isom wrote: ↑Wed Nov 07, 2018 8:47 amW tym modelu jak ktoś dzwoni to zwiera AUDIO z MASĄ czyli zaciski 1 i 2 w unifoniekmaslowski wrote: ↑Tue Nov 06, 2018 10:04 pm Panowie macie pomysł w jaki sposób wykryć, że ktoś dzwoni w tym modelu?
Poradź.. co wgrać do esp 01s i jak ustawić piny do prawidłowej pracy w tym układzie
Na AUDIO jest z tego co pamiętam od 5 do 12 V. Spali mi się ESP jak podłączę bezpośrednio w GPIO.
Jeżeli tak, to super. Masz ten sam domofon? Otwierałeś go? Da się tam upchać esp01 i jest z czego je zasilić czy montowałeś obok? Mam parę wolnych esp, jak się spali to nie będę płakał Plan mam ten sam- zdjęcie dzwoniącej osoby z kamery przed domem.isom wrote: ↑Thu Nov 08, 2018 9:22 am Gdyby miało się spalić ESP to u mnie już by dawno poszło z dymem , a z powodzeniem działa już od dwóch miesięcy wysyłając mi powiadomienia z fotką na telefon jak ktoś dzwoni . A gdyby tam pojawiało się 12V to co by się stało kolego gdyby zwierać to do Masy ?
A tak się dzieje jak ktoś zadzwoni .