Podłączenie do włącznika schodowego

Sterownik jednokanałowy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8433
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr kwie 12, 2017 10:26 am

Nie można bez uszkodzenia obudowy
mariusz_70
Posty: 69
Rejestracja: czw lis 10, 2016 5:51 pm

ndz kwie 30, 2017 11:14 am

Witam!

Panowie podpowiedzcie jak będzie wyglądał schemat podłączenia ROW-01 w obwodzie 1x schodowy-3x krzyżowy- 1x schodowy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8433
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt maja 02, 2017 9:18 am

Z trzema będzie problem. Dwa musiałyby być wymienione na dzwonkowe albo wszystkie na dzwonkowe aby zunifikować instalację.
Awatar użytkownika
Ernest
Posty: 187
Rejestracja: wt paź 04, 2016 6:37 am

wt maja 02, 2017 10:34 am

Witam,

Proponuje sprawdzić następujące połączenie dla układu schodowy - krzyżowy - .... - krzyżowy - schodowy.
W takim układzie w zależności od położenia łączników zmieniamy stan na zasilanie lub jego brak.
Domyślnie wejście IN2 mamy ustawione na obserwację zmiany stanu - do ustawienia w trakcie konfiguracji.

Obrazek
kubayashi
Posty: 35
Rejestracja: śr gru 14, 2016 4:45 pm

pn sie 07, 2017 4:02 pm

pzygmunt pisze:
śr mar 29, 2017 5:00 pm
A tak to powinno być prawidłowo podłączone.... wszystko zależy od tego na co "pozwoli" Ci istniejąca instalacja. Chyba, że prowadzisz instalację od nowa.
Podłączyłem według schematu powyżej i co jakiś czas mam wrażenie że moduł się resetuje. Objawia się to migotaniem żarówki i utratą połączenia z serwerem. Czy któryś z Was miał podobne objawy? Sytuacja ta następuje w momencie kilkukrotnego przełączenia włącznika schodowego. Podczas załączania z aplikacji problem nie występuje. Macie jakiś pomysł co to może być?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8433
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn sie 07, 2017 4:31 pm

Dociśnij zaciski.
Upewnij się, że przewody nie oplatają modułu.
Może "iskrzą" włączniki. Spróbuj wymienić na lepszej jakości.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8433
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn sie 07, 2017 4:32 pm

aaaa i jeszcze... kilkukrotne przełączenie może przełączać moduł w tryb konfiguracji.
kubayashi
Posty: 35
Rejestracja: śr gru 14, 2016 4:45 pm

pn sie 07, 2017 7:41 pm

Dziękuję za odpowiedź. Jutro przejrzę instalacje. Wykluczyłbym słabej jakości włączniki bo to Berker. Sprawdzę też na innym module.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1989
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pn sie 07, 2017 7:49 pm

Słabe może nie są ale iskrzą i to może być przyczyną.
Pozdrawiam
Wojtek
matt
Posty: 16
Rejestracja: czw lut 22, 2018 2:35 pm

pt lut 23, 2018 2:45 pm

Ernest pisze:
wt maja 02, 2017 10:34 am
Witam,

Proponuje sprawdzić następujące połączenie dla układu schodowy - krzyżowy - .... - krzyżowy - schodowy.
W takim układzie w zależności od położenia łączników zmieniamy stan na zasilanie lub jego brak.
Domyślnie wejście IN2 mamy ustawione na obserwację zmiany stanu - do ustawienia w trakcie konfiguracji.

Obrazek
Czy ktoś to sprawdził i może dać znać czy działa?
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL ROW-01”