Moduł posiada:
- - 2 przekaźniki z wyprowadzonymi stykami NO i NC - kolor biały złącza(chyba
) ,
- - 2 wejścia BUTTON - podłączamy tutaj wyłączniki do zał/wył (kolor zielony złącza),
- - 2 wejścia SENSOR - podłączamy tutaj czujniki (krańcówki) - np. kontaktron, które służą do informowania o zamknięciu lub otwarciu (kolor niebieski złącza) możemy je ustawić jako styki NC lub NO,
- - 1 wejście do pomiaru temperatury - można tu podłączyć na przemiennie DS18B20, DHT11 lub DHT22 (pomiędzy BUTTON1 i SENSOR1),
- - 1 wejście do pomiaru ADC np. pomiar natężenia światła z fotorezystora,
- - 1 przycisk CFG do włączania modułu w tryb konfiguracji (po wgraniu softu 10x wciśnięcie powoduje przejście modułu w tryb konfiguracji). Jak widać wg schematu jest on podłączony do GPIO4 razem z SENSOR1. Jest to celowe podłączone w ten sposób. Kilka osób prosiło mnie o wystawienie przycisku na zewnątrz,
- - dioda LED na module ESP-12 (niebieska) sygnalizuje o przejściu w tryb konfiguracji:
- Szybkie miganie - tryb konfiguracji
- Powolne miganie - problem z połączeniem (np z routerem WI-FI lubSUPLA-CLOUD)
- Brak świecenia - to prawidłowa praca
- - dodałem wyfrezowane szczeliny w PCB w miejscach gdzie ścieżki wysoko napięciowe są blisko niskonapięciowych,
- - złącze do wgrywania softu znajduje się pomiędzy przekaźnikami,
- - piny do zakładania zworki potrzebnej do flashowania oraz reset znajdują się obok przycisku CFG, ale z drugiej strony (na zdjęciach widać podłączone tam 2 przewody czarny i biały)
- -i dla mnie najważniejsze od kiedy zastosowałem stabilizator MCP1825 przetwornice przestały piszczeć,
- - kolor czerwony złącza to miejsce gdzie podłączam 230V.
Rolety + harmonogram + moduł inCan to czysta poezja w działaniu.

Może jak znajdę trochę czasu to nakręcę film podczas działania harmonogramu dla rolet z tymi modułami.
Dodam jeszcze na koniec, że kilka modułów działa z powodzeniem u konkurencji

Aktualny firmware jest tutaj https://github.com/Espablo/SUPLA_Firmware
Lista elementów (BOM) Przykład podłączenia modułu w puszcze
https://drive.google.com/open?id=1VJuKe ... yr6Wv_vblo