[DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

pirat
Posts: 126
Joined: Sun May 12, 2019 12:22 pm

Post

Przyciski fizyczne podłącz pod inCan i będzie działało jak w aplikacji
Ponowne naciśnięcie przycisku zatrzymuje roletę

Będzie działało tak jak roleta na 230v tyle że przez styczniki 3 fazowe
witek1646
Posts: 1
Joined: Mon Jan 08, 2018 7:47 am

Post

Witam, mam pytanko odnośnie modułu inCan v3 czy ktoś próbował wgrać może softa dla HomeKit ? i czy podzieli się informacją na ten temat :)
pawel2223
Posts: 3
Joined: Sun Jan 07, 2018 7:26 pm

Post

Witam
Mam do sprzedania płytki PCB inCan v2.1
wichura
Posts: 3
Joined: Wed Mar 10, 2021 2:38 am

Post

Hej, czy taki sprzęcik jest jeszcze u kogoś możliwy do zakupienia?
buli
Posts: 44
Joined: Mon Dec 26, 2016 8:57 am

Post

wichura wrote: Wed Mar 10, 2021 2:48 am Hej, czy taki sprzęcik jest jeszcze u kogoś możliwy do zakupienia?
napisz na PW do @Espablo
noki_tel
Posts: 18
Joined: Mon Jun 19, 2017 12:09 pm

Post

Pytanko typu "Januszowego" czy jest sposób podłączenia sterowania dwóch rolet (niezależnie) za pomocą jednego "InCan'a" V2/V3 ? :)

trochę miejsca mało w puszce na dwa incany i kable do dzielonej rolety ;)

sterowanie wyłącznie poprzez apkę bez fizycznych przycisków na ścianie
adrian4477
Posts: 83
Joined: Sun Aug 23, 2020 10:00 am

Post

noki_tel wrote: Tue Dec 21, 2021 9:17 pm Pytanko typu "Januszowego" czy jest sposób podłączenia sterowania dwóch rolet (niezależnie) za pomocą jednego "InCan'a" V2/V3 ? :)

trochę miejsca mało w puszce na dwa incany i kable do dzielonej rolety ;)

sterowanie wyłącznie poprzez apkę bez fizycznych przycisków na ścianie
To zależy od typu silników, ale raczej musiałbyś dołożyć co najmniej dwa przekaźniki do istniejących.
noki_tel
Posts: 18
Joined: Mon Jun 19, 2017 12:09 pm

Post

chyba jednak znalazłem rozwiązanie ;)
niestety czytając forum zasugerowałem się że "radiowo-sterowanej" rolety bez grzebania nie da się dostać do modułu , okazuje się że silniki mają też opcje poza radiem manualnego sterowania

https://www.youtube.com/watch?v=nt8WYYWLbCk

a to już rozwiązuje mój problem bo oba silniki mogę wtedy podłączyć do jednego incanca

fakt funkcjonalności harmonogramu otwierania/zamykania wtedy chyba nie zadziałają ponieważ
1 button działa na przemian dół-góra/stop/góra-dół
ale to akurat w tym wypadku dla mnie nie problem .
adrian4477
Posts: 83
Joined: Sun Aug 23, 2020 10:00 am

Post

noki_tel wrote: Tue Dec 21, 2021 10:13 pm chyba jednak znalazłem rozwiązanie ;)
niestety czytając forum zasugerowałem się że "radiowo-sterowanej" rolety bez grzebania nie da się dostać do modułu , okazuje się że silniki mają też opcje poza radiem manualnego sterowania

https://www.youtube.com/watch?v=nt8WYYWLbCk

a to już rozwiązuje mój problem bo oba silniki mogę wtedy podłączyć do jednego incanca

fakt funkcjonalności harmonogramu otwierania/zamykania wtedy chyba nie zadziałają ponieważ
1 button działa na przemian dół-góra/stop/góra-dół
ale to akurat w tym wypadku dla mnie nie problem .
Jeśli rolety mają jednakową długość tzn pracują dokładnie tyle samo to prawdopodobnie możesz zasilać je równolegle. W przeciwnym wypadku potrzebujesz dwóch osobnych par przekaźników.
dobo
Posts: 1049
Joined: Sun Apr 07, 2019 8:14 pm
Location: Nadarzyn

Post

noki_tel wrote: Tue Dec 21, 2021 9:17 pm Pytanko typu "Januszowego" czy jest sposób podłączenia sterowania dwóch rolet (niezależnie) za pomocą jednego "InCan'a" V2/V3 ? :)

trochę miejsca mało w puszce na dwa incany i kable do dzielonej rolety ;)

sterowanie wyłącznie poprzez apkę bez fizycznych przycisków na ścianie
zerknij na to viewtopic.php?p=94575&fbclid=IwAR2Wxt2X ... lQ8#p94575

Return to “SUPLA inCan by Espablo”