Cześć trochę odgrzebię temat.
Jak wygląda zabezpieczenie w przypadku używania direct linków? Mam sterownik bramy garażowej, którą zintegrowałem z SIRI poprzez skróty i direct linki. Z tego co widzę, to zwykłe niczym nie zabezpieczone GETy. Czy mam rację?
Hasło do otwierania bramy
-
Tak. Tego nie da się zabezpieczyć aby dało się łatwo używać.cdamian wrote: Thu Jan 16, 2025 8:01 pm Cześć trochę odgrzebię temat.
Jak wygląda zabezpieczenie w przypadku używania direct linków? Mam sterownik bramy garażowej, którą zintegrowałem z SIRI poprzez skróty i direct linki. Z tego co widzę, to zwykłe niczym nie zabezpieczone GETy. Czy mam rację?
-
W liście parametrów przekazujesz token. Istotne jest abyś takiego linka nikomu nie udostępniał ani nie wysyłał go mailem (skanery mogą go otwierać).cdamian wrote: Thu Jan 16, 2025 8:01 pm Cześć trochę odgrzebię temat.