https://github.com/SUPLA/ESP8266/tree/master/H801
W cloudzie możesz sobie wyłączyć W.
Firmware dla kontrolera RGBWW H801
-
Można wyłączyć drugi kanał White, ale pierwszy (Ściemniacz) pozostaje aktywny.
Niespełniony automatyk.
https://www.youtube.com/@3D_Lamp.Photos
https://www.youtube.com/@3D_Lamp.Photos
-
Przemku, nie działa ten soft u mnie (wgrałem blanka i ten soft i nie da się wejść w tryb konfiguracji).
Ten z githuba działa, więc moduł jest ok.
Ten z githuba działa, więc moduł jest ok.
-
Jutro wgram do jakiegoś ESP i zobaczę co tam się dzieje.
-
Sprawdź ten.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Soft rusza, ale po rejestracji w cloud są trzy kanały (RGB + dwa ściemniacze).
No i IMO trochę słabe, że jak chce się mieć RGBW, to są do tego dwa kanały. Skoro do tego modułu można podbiąć obydwa rodzaje taśm, to nie mogłoby być tak żeby był jeden kanł typu RGB a drugi RGBW? W cloudzie by się włączały wybrany kanał w zależności od podpiętej taśmy.
No i IMO trochę słabe, że jak chce się mieć RGBW, to są do tego dwa kanały. Skoro do tego modułu można podbiąć obydwa rodzaje taśm, to nie mogłoby być tak żeby był jeden kanł typu RGB a drugi RGBW? W cloudzie by się włączały wybrany kanał w zależności od podpiętej taśmy.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
... chciałeś taki w którym możesz wyłączyć W i W.
OK, Przygotuję jeszcze jedną wersję.
OK, Przygotuję jeszcze jedną wersję.
-
Dokładnie chodzi mi o to, że w aktualnym sofcie jest tylko RGBW i po wejściu w sterowanie kanałem mam panel do sterowania jasnością, który nic nie robi przy taśmie RGB.
Powinno dać się wybrać czy mamy taśmę RGB czy RGBW, ale bez osobnej pozycji w aplikacji na "W"
Powinno dać się wybrać czy mamy taśmę RGB czy RGBW, ale bez osobnej pozycji w aplikacji na "W"
-
Mogę zrobić 4 kanały
RGB
RGBW
W
W
[EDIT] 4 kanały to takie rozwiązanie na szybko. Najsensowniej to dać możliwość wyboru w cloudzie, czyli tam gdzie jest wybór funkcji można
dać do wyboru:
RGB + Ściemniacz
RGB
Ściemniacz
Pod warunkiem, że typ kanału to DIMMER+RGB
W załączniku firmware z 4 kanałami. Wyłącz nieużywane.
RGB
RGBW
W
W
[EDIT] 4 kanały to takie rozwiązanie na szybko. Najsensowniej to dać możliwość wyboru w cloudzie, czyli tam gdzie jest wybór funkcji można
dać do wyboru:
RGB + Ściemniacz
RGB
Ściemniacz
Pod warunkiem, że typ kanału to DIMMER+RGB
W załączniku firmware z 4 kanałami. Wyłącz nieużywane.
-
Co robię nie tak, że moduł nie pracuje w trybie AP? Wszystko się wgrywa dioda po wgraniu szybko mruga a trybu AP brak...
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO