v1.6 BETA

User avatar
pzygmunt
Posts: 6184
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sun Oct 08, 2017 3:33 pm

slawek wrote:
Sun Oct 08, 2017 10:40 am
Po prostu zamiast adresu IP nadanego z DHCP routera zostaje mi w smartfonie adres 192.168.4.1 skutkiem czego wywala mnie z neta... i muszę się na nowo zalogować do wifi. Nazwa sieci pozostaje moja - adres - IP dodawanej płytki. I nie za każdym razem... możliwe, że była to wina dodatkowego AP pomiędzy routerem a smartfonem. Teraz go wyeliminowałem, po nowych testach dam znać
Dziwne ponieważ 192.168.4.1 to adres ESP. Nie dostaje go żaden interfejs. Może to problem Twojej wersji Androida ?
User avatar
slawek
Posts: 2193
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sun Oct 08, 2017 4:10 pm

Wygląda na to, że problem ustąpił, dodatkowy punkt dostępowy mocno opóźniał mi też połączenie urządzeń z serwerem np. po konfiguracji nowego urządzenia bądź jakiejkolwiek zmianie w cloud nawet do kilkunastu minut, teraz trwa to sekundę...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
Espablo
Posts: 1418
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Mon Oct 09, 2017 5:31 pm

Po ostatnie aktualizacji mam kilka komunikatów
"Error:(82, 37) No resource found that matches the given name (at 'background' with value '@drawable/retry')."
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
byniom
Posts: 317
Joined: Sat Jan 07, 2017 1:17 pm

Mon Oct 09, 2017 5:53 pm

Testuje na androidzie 4.2.1 i na androidzie 6.0 i nadal się długo uruchamia.
User avatar
wojtas567
Posts: 1661
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Mon Oct 09, 2017 5:59 pm

A u mnie wystąpił inny problem, wszystko ładnie przeszło na koniec podał mi, że jest OK wersja oprogramowania, sieć itp ale po kliknięciu w OK i uruchomieniu ponownym, moduł nadal jest w trybie konfiguracji.
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
Espablo
Posts: 1418
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Mon Oct 09, 2017 6:06 pm

tylko, że mój problem wychodzi jeszcze na etapie kompilacji w Android Studio
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
kml
Posts: 41
Joined: Tue Sep 06, 2016 9:17 pm

Mon Oct 09, 2017 6:20 pm

Czy jest gdzieś dostępna poprzednia wersja apki w wersji produkcyjnej, bo po dzisiejszej aktualizacji do 1.6 (ze sklepu Play) otwiera się nieakceptowanie długo :-(

(Własny serwer, logowanie ID/hasło).
byniom
Posts: 317
Joined: Sat Jan 07, 2017 1:17 pm

Mon Oct 09, 2017 6:38 pm

Mnie najbardziej odpowiada wersja 1.2 bo jest szybka i kolorowa. Nie ma takich mżliwości jeżeli chodzi o dodawanie urządzeń ale jakoś do mnie bardziej przemawia na tą szybkość i kolory.
User avatar
Espablo
Posts: 1418
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Mon Oct 09, 2017 6:40 pm

muszę powiedzieć, że teraz odnajdywanie urządzeń (nawet na moim S5) działa tak jak powinno :D
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
User avatar
pzygmunt
Posts: 6184
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Oct 09, 2017 8:27 pm

kml wrote:
Mon Oct 09, 2017 6:20 pm
Czy jest gdzieś dostępna poprzednia wersja apki w wersji produkcyjnej, bo po dzisiejszej aktualizacji do 1.6 (ze sklepu Play) otwiera się nieakceptowanie długo :-(

(Własny serwer, logowanie ID/hasło).
Która wersja serwera ?
Możesz mi udostępniać dostęp do Twojego serwera do testu ? (2016)
Post Reply