SUPLA Scripts

Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1831
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

czw gru 20, 2018 7:54 am

Chcemy wschody, chcemy wschody. Ale które? :D
wschody.jpg
wschody.jpg (36.47 KiB) Przejrzano 1026 razy
A potem się ludzie dziwią że programista z klientem się dogadać nie może :lol:

W najprostszej postaci będzie tak:

Kod: Zaznacz cały

{{ time() < sunsetTime() }}
wsosniak
Posty: 404
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

czw gru 20, 2018 8:21 am

który byś nie użył będzie dobrze :) bo to pewno różnica w czasie pomiędzy nimi to +-20 min. A czas wschodu, zachodu to nie apteka :) tak dokładnie to ciężko te wschody,zachody określić bo wystarczy że wschód jest pochmurny i już inaczej jest jak jest słoneczny.
ale … :) najlepiej chyba ten : "conventionally used to signfy the start of dawn" - taki kompromis :)
wsosniak
Posty: 404
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

czw gru 20, 2018 8:24 am

fracz pisze:
czw gru 20, 2018 7:06 am
Z tymi datami to wydaje mi się że możesz dawać to po prostu zamiast "now":

Kod: Zaznacz cały

{{ "+15 minutes"|date("H:i") }}
ooo ! i to jest to !! :) właśnie nie potrafiłem dojść co z tym NOW zrobić , a tu tak prosto jest :)
enzoaw
Posty: 13
Rejestracja: pn maja 21, 2018 10:39 am

czw gru 20, 2018 10:57 am

Nie wiem czy problem był zgłaszany wcześniej, zauważyłem że po zdefiniowaniu w Scenie kilku komend głosowych zapisaniu ich i próbie usunięcia po ponownej edycji ich liczba nie zmniejsza się .

Pozdrawiam
Marcin
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1831
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

czw gru 20, 2018 7:10 pm

RC.2 z zachodami i wschodami. Dodałem też mały helper time(), który nie wymaga pamiętania o tym "H:i".

Dodałem przykłady tu viewtopic.php?p=30966#p30966
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

czw gru 20, 2018 7:50 pm

@fracz czy jestes w stanie powiedzieć mi co tu się dizeje, że witek grzejnik jest wyłączony? Mam tak codziennie. Jak ręcznie wyłączę ogrzewanie i z powrotem przełączę w automat to już siłownik na grzejniku się otwiera. Nic z tego nie rozumiem. Zrobiłem już całkiem nowy moduł i dalej to samo. Mam swoją instancję , więc jak byś miał chwilkę to mogę dać dostęp. Ręce już mi opadają :(
Załączniki
Witek.jpg
Witek.jpg (81.95 KiB) Przejrzano 950 razy
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

czw gru 20, 2018 7:59 pm

Ja sprawdziłbym, czy nie gubi połączenia z serwerem (siecią).
Jeśli warunek "załącz" zostanie spełniony podczas przerwy w połączeniu, to będzie jak u ciebie....
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

czw gru 20, 2018 8:03 pm

Router stoi 3m od tego modułu. Nigdy w apce nie było czerwonej kropki. To raczej nie to. Chyba przepne na chmurę i zobaczę czy jest tak samo, bo nie mam już pomysłów.
A tak wygląda sygnał
Załączniki
Witek Wifi.png
Witek Wifi.png (265.08 KiB) Przejrzano 936 razy
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

pt gru 21, 2018 9:37 pm

@fracz mógłbyś dodać do termostatu coś Jak w harmonogramach- powtórz gdy nie wykonane? Rozwiązało by mi to problem. Ewentualnie czy jakoś mogę to dodać do swojej instancji?
Załączniki
Screenshot_20181221-223355_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20181221-223355_Samsung Internet.jpg (290.36 KiB) Przejrzano 871 razy
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1831
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pt gru 21, 2018 9:45 pm

Jest tak by default. Jak nie udało mu się przesterować kiedy chciał to próbuje za 5 minut.
ODPOWIEDZ