Yunshan wi-fi relay module

User avatar
Espablo
Posts: 1754
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim

Post

Bobek1983 wrote: Sat Sep 29, 2018 7:11 pm @Espablo - potwierdzam soft multiboard działa na module Yunshan. @Espablo dziękuję bardzo :).
To może dodaj ten opis w tamtym temacie. Będzie łatwiej szukać dla nowych forumowiczów.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
User avatar
PuteR
Posts: 1427
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Post

Do wgrania oprogramowania muszę ten moduł zalisć minimum 7v czy później do dzialania rownież potrzebne jest takie same zasilanie?

Hmm wgrałem soft multiboard biorąc zasilanie z uart i wszystko zakończyło się sukcesem, ale po odłączeniu, wyjęciu zworki i ponownym podłączeniu nie ma sieci. Czy tu już musi być większe zasilanie. W tej chwili dostępny mam tylko zasilacz 6v lub 12v czy mogę bez problemu podpiąć którychs z nich?
maroko
Posts: 139
Joined: Sun Sep 30, 2018 7:14 pm

Post

Zasilacz 12V powinen sobie poradzić. Ja Yunshany zasilam 12V 2A.
Przy wgrywaniu firmware podłączam też zasilanie.
User avatar
PuteR
Posts: 1427
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Post

Podpielem gompo 12v i wszystko zaczęło działać ale yunshan bardzo długo nawiązuje połączenie z siecią, inne moduły nie mają tego problemu, czym to może być spowodowane? Czy ten typ tak porostu ma?
maroko
Posts: 139
Joined: Sun Sep 30, 2018 7:14 pm

Post

PuteR wrote: Mon Oct 29, 2018 7:09 pm Podpielem gompo 12v i wszystko zaczęło działać ale yunshan bardzo długo nawiązuje połączenie z siecią, inne moduły nie mają tego problemu, czym to może być spowodowane? Czy ten typ tak porostu ma?
Nie miałem takiego problemu. Wgrywasz soft od Espablo? - tylko na tym testowałem.
User avatar
PuteR
Posts: 1427
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Post

Tak wgrywam dokładnie ten od espablo, no nic potestuje może się to naprawi.
Last edited by PuteR on Mon Oct 29, 2018 9:20 pm, edited 1 time in total.
User avatar
slawek
Posts: 2466
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Post

PuteR wrote: Mon Oct 29, 2018 8:56 pm Tak wgrywać dokładnie ten ten od espablo, no nic protestuje może się to naprawi.
Ty być protestant :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol:
Polska trudna języka...
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
User avatar
PuteR
Posts: 1427
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Post

slawek wrote: Mon Oct 29, 2018 9:05 pm
PuteR wrote: Mon Oct 29, 2018 8:56 pm Tak wgrywać dokładnie ten ten od espablo, no nic protestuje może się to naprawi.
Ty być protestant :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol:
Polska trudna języka...
Hehe sam się uśmiałem jak to przeczytałem, już poprawione. Tak już to wychodzi jak na telefonie się pisze.
akir
Posts: 155
Joined: Wed Nov 07, 2018 7:17 pm

Post

Czy jest możliwość podpięcia dwóch czujników? Chciałbym aby widoczne były stany otwarta /zamknięta Brama czy to urządzenie ma tylko jedno wejście dla czujnika?
User avatar
PuteR
Posts: 1427
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Post

Przez przypadek zwarłem na chwilę ze sobą GPIO3 i 12V czy to definitywnie załatwiło moduł?? W tej chwili po podłączeniu go słychać tylko jakiś dźwięk jak by z przekaźnika i nic się nie dzieje??

Return to “Yunshan wi-fi relay module”