inCan-Easy

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Lucas

Mam problem. Obecnie prawie wszystkie urządzenia mam w cloudzie beta. Dla testów Wgrałem InCan-Easy do Yunshana i D1 mini. Oba softy w wersji 2.6 i oba jako socket i inne. W Yunshanie mogę wybierać wszystkie funkcjonalności kanału, które przewidział @Espablo, a w D1 mini mam tylko włącznik światła lub wyłącznik zasilania.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Espablo

W jednym module masz buttony ustawione na bistable a w drugim monostable
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
Lucas

Espablo wrote: Tue May 01, 2018 10:50 pm W jednym module masz buttony ustawione na bistable a w drugim monostable
Dzięki @Espablo. Buttony mam faktycznie ustawione byle jak, bo nie mam ich fizycznie podłączonych i nie używam w teście.
Ryrzy

Witam,
Wiem, że to nie koncert życzeń, ale zapytam ;) istnieje mozliwosc dodania obsługi DHT12 ? fajny zamiennik dla 22 a tańszy :) zostało mi kilka takich i chciałbym użyć takiego do sonoffa z Twoim softem :)

tak to wygląda: https://github.com/xreef/DHT12_sensor_library
działa w trybie i2c jak i onewire :)

no i wspomniana już wcześniej obsługa 4x przekaźnik byłoby wypas! :)

z góry dzięki
Lucas

@Espablo, zauważyłem ostatnio w kilku różnych modułach, gdzie mam wgrany InCan-Easy, że mam problem z przejściem do kolejnej strony w trybie konfiguracji modułu i nie wiem od czego to zależy. Wchodzę w tryb konfiguracji normalnie, łączę się z modułem, a przy próbie przejścia do kolejnej podstrony i kliknięciu w "Next hardware settings" moduł wychodzi z trybu konfiguracji. Dzieje się tak niezależnie, czy soft jest wgrany do D1 mini, Yunshana czy Sonoffa.
Przy pierwszej konfiguracji (po flashowaniu) jest ok, problem pojawia się dopiero po manualnym wejściu w tryb konfiguracji.
Espablo

Tak, wiem o tym. Na razie nic z tym softem nie robię. Jak znajdę przyczynę to wypuszczę nową poprawioną kompilację.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
Lucas

Espablo wrote: Sat Jun 02, 2018 10:23 am Tak, wiem o tym. Na razie nic z tym softem nie robię. Jak znajdę przyczynę to wypuszczę nową poprawioną kompilację.
Dzięki za info. Już myślałem, ze to wina przeglądarki.
cino111

@Espablo, czy mogę na twoim sofcie sterować przekaźnikami sterowanymi masą?
Ryrzy

dokładnie to samo chciałem zapytać. mam listwe 2x przekaznik (i w sumie 4x ale tego nie obsługuje firmware) i stan początkowy jest niejesty "włączony" ;/
Espablo

Nie ma takiej opcji. Może jak znajdę więcej czasu to dodam to w następnej wersji.

Return to “Pomysły i koncepcje”