btw. mówimy tu o obsłudze 4x przekaźnik czy możliwoscią wyboru stanu początkowego przekaźników ?
A nie można zrobić konfiguracji na jednej stronie, bez "NEXT'ów"? Może by pomogło?Lucas wrote: Fri Jun 01, 2018 9:58 pm @Espablo, zauważyłem ostatnio w kilku różnych modułach, gdzie mam wgrany InCan-Easy, że mam problem z przejściem do kolejnej strony w trybie konfiguracji modułu i nie wiem od czego to zależy. Wchodzę w tryb konfiguracji normalnie, łączę się z modułem, a przy próbie przejścia do kolejnej podstrony i kliknięciu w "Next hardware settings" moduł wychodzi z trybu konfiguracji. Dzieje się tak niezależnie, czy soft jest wgrany do D1 mini, Yunshana czy Sonoffa.
Przy pierwszej konfiguracji (po flashowaniu) jest ok, problem pojawia się dopiero po manualnym wejściu w tryb konfiguracji.
Powróci do stanu rzeczywistego, jeżeli na PIN podasz stan wysoki (+3,3V), a tak chyba nie powinno być. Wiem, że problem na pewno dotyczy GPIO4, 5, 13 i 16. Na GPIO2 i GPIO0 działa prawidłowo. @Espablo, dałbyś radę to poprawić?miloszix wrote: Sat Mar 31, 2018 7:03 pm Witam
Udaje mi się już wejść w config, kolejny problem to ustawienie sensora na GPIO5 - chodzi tu o kontaktron. Przy pierwszym uruchomieniu pokazuje prawidłowy stan bramy, lecz przy pierwszym zwarciu styku NO ( podłączenie przez Pullup 4k7 ), pokazuje zwarcie czyli ikonka zamknietej bramy i tak już zostaje - nie powraca do stanu rzeczywistego.
Poprawionepetione wrote: Tue Aug 07, 2018 10:16 pm Nie mogę zmienić na stronie konfiguracyjnej pinów Sensor 1 i Sensor 2,
Sprawdź teraz, już powinno działaćcino111 wrote: Wed Aug 08, 2018 2:39 pm Ustawiłem na jednym włączanie stanem wysokim A na drugim stanem niskim, ...