Sterowanie roletami - pytania
-
Mam jeszcze pytanie odnośnie dodatkowych przewodów.
W puszkach aktualnie mam 3 przewody L, N, PE i 4 przewody o rolet, w puszkach chcę zamontować SRW-01.
Jakie dodatkowe przewody muszę dociągnąć do puszek, aby zadziałało centralne sterowanie z jednego przycisku na ścianie?
Oczywiście, chcę mieć możliwość sterowania każdą roletą oddzielnie z przycisku lokalnego
Wiem duże wymagania
Posiadasz jakiś schemat?
Myślałem, także o przymocowaniu telefonu/tabletu do ściany, ale to już bardziej kosztowna sprawa
choć najmniej inwazyjna 
W puszkach aktualnie mam 3 przewody L, N, PE i 4 przewody o rolet, w puszkach chcę zamontować SRW-01.
Jakie dodatkowe przewody muszę dociągnąć do puszek, aby zadziałało centralne sterowanie z jednego przycisku na ścianie?
Oczywiście, chcę mieć możliwość sterowania każdą roletą oddzielnie z przycisku lokalnego

Posiadasz jakiś schemat?
Myślałem, także o przymocowaniu telefonu/tabletu do ściany, ale to już bardziej kosztowna sprawa

-
W przypadku SRW musiałbyś prowadzić z centralnego przycisku po dwa przewody do każdego SRW z osobna. Taniej wyjdzie kupić jakiś tani tablet i powiesić go na ścianie.
-
A jak to zrobić z tym tabletem?Jak uruchamiać zamykanie/otwieranie więcej niż jednej rolety (lub ogólniej - więcej, niż jednego urządzenia) za pomocą jednego przycisku (na ekranie)?pzygmunt wrote: Thu Mar 15, 2018 2:36 pm W przypadku SRW musiałbyś prowadzić z centralnego przycisku po dwa przewody do każdego SRW z osobna. Taniej wyjdzie kupić jakiś tani tablet i powiesić go na ścianie.
-
W przyszłym tygodniu (mam nadzieję) wyjdzie beta cloud-a z obsługą grup.PLF10T wrote: Sat Mar 24, 2018 12:59 pmA jak to zrobić z tym tabletem?Jak uruchamiać zamykanie/otwieranie więcej niż jednej rolety (lub ogólniej - więcej, niż jednego urządzenia) za pomocą jednego przycisku (na ekranie)?pzygmunt wrote: Thu Mar 15, 2018 2:36 pm W przypadku SRW musiałbyś prowadzić z centralnego przycisku po dwa przewody do każdego SRW z osobna. Taniej wyjdzie kupić jakiś tani tablet i powiesić go na ścianie.
-
A da się zrobić tak (jeśli nie teraz to w niedalekiej przyszłości) żeby tym wyzwalającym było też urządzenie Supla? Np. przycisk podpięty pod 8266 z Suplą na pokładzie?pzygmunt wrote: Sat Mar 24, 2018 1:25 pmW przyszłym tygodniu (mam nadzieję) wyjdzie beta cloud-a z obsługą grup.PLF10T wrote: Sat Mar 24, 2018 12:59 pmA jak to zrobić z tym tabletem?Jak uruchamiać zamykanie/otwieranie więcej niż jednej rolety (lub ogólniej - więcej, niż jednego urządzenia) za pomocą jednego przycisku (na ekranie)?pzygmunt wrote: Thu Mar 15, 2018 2:36 pm W przypadku SRW musiałbyś prowadzić z centralnego przycisku po dwa przewody do każdego SRW z osobna. Taniej wyjdzie kupić jakiś tani tablet i powiesić go na ścianie.