Sonoff 4CH Pro

zejnowski
Posts: 7
Joined: Thu Dec 03, 2020 8:45 am

Post

Hotspot zadziałał, ok szukam przyczyny w sieci ;-)
krzysztof_d
Posts: 22
Joined: Thu Nov 23, 2017 7:05 am

Post

Musze zapytać ponownie o coś podobnego. Mam PRO R3. Jak wejść w tryb konfiguracji. Mam już GUI Generic. Trzymam R1 albo R2, R3. R4, podczas właczania, podczas pracy, 3, 5 10 sekund. Zwieram GND do GPI0 na r21 i nic. Musze zmienić sieć wifi.
local
Posts: 496
Joined: Mon Jan 27, 2020 11:33 am

Post

krzysztof_d wrote: Sat Jul 02, 2022 11:15 am Musze zapytać ponownie o coś podobnego. Mam PRO R3. Jak wejść w tryb konfiguracji. Mam już GUI Generic. Trzymam R1 albo R2, R3. R4, podczas właczania, podczas pracy, 3, 5 10 sekund. Zwieram GND do GPI0 na r21 i nic. Musze zmienić sieć wifi.
Domyślnie jest ustawione 10 kliknięć R1.
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
dydyrydy
Posts: 327
Joined: Fri Mar 01, 2019 7:35 pm

Post

and111 wrote: Mon Apr 19, 2021 6:23 am
dydyrydy wrote: Mon Apr 19, 2021 6:14 am Cześć. Mam pytanko jak wprowadzić w tryf flashowania na płytce PRO R3. Z góry dzięki.
Sprawdź przycisk od pierwszego przekaźnika S1 (wciśnij i przytrzymaj przed podłączeniem programatora do komputera).
viewtopic.php?p=91684#p91684
Kurczę, mam dwoe płytki R3 i na obu nie działa z S1 :?

Ok. Już działa. Zmieniłem COM i poszło.
Moja Supla: ;)
3 x Sonoff SV (brama wjazdowa, garażowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff SV (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)
ranze
Posts: 4
Joined: Wed Nov 18, 2020 7:30 am

Post

Panowie może ktoś coś podpowie. Robił się flash i pies pociągnął i wyrwał przewód. Teraz sonoff ne reaguje na nic jeśli wciskam przyciski pala się tylko czerwone diody nic więcej... czy da się to w jakiś sposób uratować czy sonoff do śmietnika?
Pietras81
Posts: 1863
Joined: Sun Feb 17, 2019 6:56 am
Location: Osielsko

Post

ranze wrote: Wed Sep 14, 2022 12:36 pm Panowie może ktoś coś podpowie. Robił się flash i pies pociągnął i wyrwał przewód. Teraz sonoff ne reaguje na nic jeśli wciskam przyciski pala się tylko czerwone diody nic więcej... czy da się to w jakiś sposób uratować czy sonoff do śmietnika?
Programatorem powinno pójść bez problemu.
https://pietras-81.aqi.eco/
ranze
Posts: 4
Joined: Wed Nov 18, 2020 7:30 am

Post

Pietras81 wrote: Wed Sep 14, 2022 1:53 pm
ranze wrote: Wed Sep 14, 2022 12:36 pm Panowie może ktoś coś podpowie. Robił się flash i pies pociągnął i wyrwał przewód. Teraz sonoff ne reaguje na nic jeśli wciskam przyciski pala się tylko czerwone diody nic więcej... czy da się to w jakiś sposób uratować czy sonoff do śmietnika?
Programatorem powinno pójść bez problemu.
Można trochę jaśniej? Próbuje i z programatora tx idzie ale moduł jak by nie odpowiadał...
Pietras81
Posts: 1863
Joined: Sun Feb 17, 2019 6:56 am
Location: Osielsko

Post

ranze wrote: Wed Sep 14, 2022 6:43 pm
Pietras81 wrote: Wed Sep 14, 2022 1:53 pm
ranze wrote: Wed Sep 14, 2022 12:36 pm Panowie może ktoś coś podpowie. Robił się flash i pies pociągnął i wyrwał przewód. Teraz sonoff ne reaguje na nic jeśli wciskam przyciski pala się tylko czerwone diody nic więcej... czy da się to w jakiś sposób uratować czy sonoff do śmietnika?
Programatorem powinno pójść bez problemu.
Można trochę jaśniej? Próbuje i z programatora tx idzie ale moduł jak by nie odpowiadał...
Miałem na myśli aby podpiac programator do sonoffa i w momencie wlaczania programatora przytrzymac pierwszy od góry przycisk aby wprowadzić w tryb fleszowania. Potem wyczyścić pamięć i wgrac nowy soft.
https://pietras-81.aqi.eco/
wesec
Posts: 11
Joined: Mon Sep 03, 2018 9:17 am

Post

Koledzy,
Kupiłem 4CH PRO R3
Niestety coś chyba zepsułem lub mam uszkodzone urządzenie.
Mianowicie:
Po wgraniu Supli, zgłasza się ona do logowania.
Niestety tu zaczyna się problem nie otwieram strony 192.168.4.1 pingi też jeden na około 30 prób tylko odpowiada.
Sprawdzone na 3 kompach i 2 komórkach.
Prosiłbym o pomoc

Chciałbym nim sterować 2 światłami + Furtka + Brama

Co mogę złego robić, może ktoś podeślę jakie pliki wsadowe tam zrobić (może w tym problem?)
and111
Posts: 299
Joined: Sun Feb 18, 2018 3:54 pm

Post

wesec wrote: Tue Nov 01, 2022 9:50 pm Koledzy,
Kupiłem 4CH PRO R3
Niestety coś chyba zepsułem lub mam uszkodzone urządzenie.
Mianowicie:
Po wgraniu Supli, zgłasza się ona do logowania.
Niestety tu zaczyna się problem nie otwieram strony 192.168.4.1 pingi też jeden na około 30 prób tylko odpowiada.
Sprawdzone na 3 kompach i 2 komórkach.
Prosiłbym o pomoc

Chciałbym nim sterować 2 światłami + Furtka + Brama

Co mogę złego robić, może ktoś podeślę jakie pliki wsadowe tam zrobić (może w tym problem?)
Który soft wgrałeś?
Jak (czym i z jakimi ustawieniami) wgrywałeś?

Return to “Sonoff 4CH”