ESP-12 i ds18b20

Lechu_

Espablo

Jak masz podpięty moduł? Pokaż jakiś schemat. Masz sam moduł ESP-12 czy też jakieś nodemcu? Podczas startu, niektóre piny muszą być zwarte (przez rezystor) do VCC a inne do GND. Może tutaj leży problem
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
Lechu_

Mam na stale przylutowane esp do adaptera , podczas programowania zwieralem mase do gpi0 i wtedy szlo przez nodemcu flasher. Po wgraniu odpinam od zasilania , zostawiam tylko gnd i vcc i podłączam adapter do ladowarki usb. Święci się niebieska dioda ale WiFi esp się nie pojawia.

EDYTA:

Sprawa rozwiązana, głupie niedopatrzenie ;)
Espablo

Znalazłem jak powinno się podłączać ESP-12

Zobacz tutaj
https://www.google.pl/search?q=esp-12&c ... lMr1NDM%3A
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
Lechu_

Podpięcie mam opanowane przez adapter , po prostu podczas programowania nie zaznaczyłem "drugiego" pliku ptaszkiem :) Jeden układ już działa , niebawem zlutuje drugi , a wersję softu już wybiorę jak zdecyduje co ma robić :) Soft 1.8 rozumiem jest jako wersja do puszki pod włącznik światła ?
Espablo

Lechu_ wrote: Soft 1.8 rozumiem jest jako wersja do puszki pod włącznik światła ?
To tylko wersja softu. Dopiero przy kompilacji wybierasz do czego ma służyć.
pzygmunt

1.8 to najnowsza wersja do wszystkich płytek z tym, że to jeszcze BETA.

Return to “Pomoc”