Sonoff POW w wersji 2.0 - firmware dla systemu SUPLA i ZABBIX (Vers. 2.9.2)
-
Super, sprawdzę, czy zgłaszane przeze mnie problemy zostały wyeliminowane.
-
Pod w/w linkiem jest finalna (mam nadzieję) wersja 2.8.0 dla Sonoff-POW. Czasami występują małe szpilki przy pomiarze napięcia i prądu, ale nie chcę ich usuwać, bo nie wiem czy występują faktycznie czy nie. Natomiast pomiar mocy jest dosyć stabilny.
Kalibrację najlepiej zrobić dla żarówki 70W lub 100W.
Kalibrację najlepiej zrobić dla żarówki 70W lub 100W.
https://djack.com.pl/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=54
-
Można prosić link dla sonoff pow r2 pod supla, dzięki
-
Po wejściu w link z pierwszego posta mam taki obraz
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
To kliknij w Download (na prawo od Home) i tam znajdź potrzebny soft.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
głupia sprawa... mam Sonoff POW 2.0 - sciągnąłem soft supla, mam ESP8266flasher... przyciskam przycisk podłączam RS232 pod USB (230 odłączone) i puszczam przycisk... ESP8266flasher wykrywa mi jako com4 - klikam flash - programator pomyrgoli diodkami pół sekundy... i odłączam RS'a. Kiedy znowu podłączam go do USB bez przyciskania przycisku - nic się nie dzieje... nie zgłasza mi się żadne wifi... i nie świecą się żadne diody... coś robię nie tak... zamieniałem już RX/TX ale zdecydowanie nic się nie działo i diody tak myrgoliły 3 minuty i nic... więc - to nie to... co jeszcze robię, źle ? Na 99% nie mam wgranego flasha... bo kiedy podłącze całość pod 230 i przyciskam przycisk 5 sec. pojawia mi się wifi "ITEAD-00......." czyli raczej kicha. Pomożecie ?!
RS232- BTE13-009A - oczywiście na 3V3 nie na 5v
RS232- BTE13-009A - oczywiście na 3V3 nie na 5v