Akurat nie o ikony mi chodzi, choć trochę gadżety lubię, ale myślałem o bardziej życiowych problemach a dopiero potem o upiększaniu.pzygmunt wrote: Wed May 23, 2018 6:48 amTo jest podstawowe założenie tego projektu.tomasz.b wrote: Wed May 23, 2018 6:11 am Faktycznie moje spostrzeżenie było trafne, teraz już rolety otwierają się do takich położeń jak chciałem, czyli od 100% muszę odjąć ustawiony w harmonogramie poziom i mam położenie rolety![]()
A mam pytanie, czy zbieracie uwagi, sugestie użytkowników odnośnie aplikacji mobilnych i czy będziecie je próbowali ulepszać pod kątem tych uwag jeśli uznacie, że to rozsądne i wykonalne?
(Wiem wiem..... ikony też dodamy)
Np. możliwość wyłączania harmonogramów lub danych urządzeń z poziomu aplikacji. Już tłumaczę o co chodzi. Mam rolety głównie żeby chroniły przed słońcem i po to właśnie kupiłem SRW-01 by móc zaprogramować automatyczne otwieranie i zamykanie żeby słońce nie grzało. Bez sterowników musiałem albo wychodząc rano zamknąć o 7:00 i dopiero po 17 otworzyć po powrocie do domu i cały dzień bunkier....
Teraz dzięki Waszemu produktowi roleta sama o 10 się zamknie o 14 otworzy i jest super bo jest zamknięta tylko kiedy faktycznie słońce świeci. Ale po ustawieniu harmonogramu będąc w pracy stwierdzam że w jakiś dzień jest pochmurno więc mógłbym odpuścić opuszczanie, niestety nie da się tego zrobić szybko, nawet z poziomu kompa. Trzeba wejść i ręcznie wszystkie harmonogramy powyłączać, a to uciążliwe.
Fajnie było by np. móc jednym przyciskiem, a już z poziomu aplikacji to ideał by był, żeby była opcja zablokuj na danym produkcie zaprogramowane harmonogramy, np. jeden dzień lub zadany czas/okres. Bo aktualnie jak zaprogramujemy to wszelkie reakcje doraźne są kłopotliwe. A zdarza się np. ten wspomniany pochmurny dzień i po co wtedy realizować pracę rolet skoro nie chcemy. Ktoś powie że można podnieść ręcznie jak się opuści - fakt ale dwie sprawy, jedna to niepotrzebny prąd na dwa cykle a druga to taka że mam do 14:00 zamknięte na 100% a potem pół godziny jeszcze na 80%, więc nawet jak o 12:00 przypomnę sobie i podniosę bo pochmurno to i tak o 14:00 zjedzie znów do 80%, niepotrzebnie. Uważam, że opcja blokowania czasowego harmonogramów lub urządzenia była by bardzo użyteczna.