Jak podłączyć do sterownika bramowego Hormann Promatic 2 i 3

Dba84
Posts: 12
Joined: Wed Jan 06, 2021 8:04 pm

Post

Robert Błaszczak wrote: Fri Jan 08, 2021 3:18 pm A ikona czujnika otwarcia bramy garażowej się zmienia?

O jaki PIN 1 pytasz?

Jeśli ikona czujnika otwarcia bramy garażowej się zmienia, to teraz dołącz ten kanał do kanału sterującego jako czujnik całkowitego otwarcia i będziesz wtedy w aplikacji Supla miał jedną pozycję ze zmieniającą się ikoną.

Tak jak napisałem jedyne co zmieniło to ikona bramy na stałe zamknięta niezależnie od tego czy brama fizycznie jest otwarta czy zamknięta. Niestety poza tym bez zmian.

Chodzi mi o pin 1 w dip czy może być OFF
Dba84
Posts: 12
Joined: Wed Jan 06, 2021 8:04 pm

Post

pzygmunt wrote: Fri Jan 08, 2021 3:16 pm Powiąż czujniki z kanałami sterującymi.
Już się zaczynam w tym gubic.
Poproszę łopatologicznie.
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4116
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Podaj numer telefonu do siebie na priv.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
User avatar
MadOnion78
Posts: 1064
Joined: Sun Nov 24, 2019 3:53 pm
Location: Głubczyce

Post

DIL 1: ON = sygnalizacja, że brama rozpocznie ruch

Więc ustaw na OFF wówczas nie będzie Tobie mrugać i opoźniać otwarcia/zamknięcia.

DIL 2: ustaw na ON to jest sygnalizacja że brama jest zamknięta.
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
erbe
Posts: 3
Joined: Wed Dec 16, 2020 8:23 am

Post

Panowie, wracam do tematu, mi dalej to nie działa.
Robert Błaszczak wrote: Fri Jan 08, 2021 9:53 am Jeśli przekaźnik przełącza (bez brzęczenia) to jest ok. Pokaż zdjęcie tego przekaźnika od frontu (opis wyprowadzeń).

Ps. Jak zwierasz A2 z IN1to w takim razie powinna Ci się zmieniać ikonka Czujnik otwarcia bramy garażowej.
Przekaźnik nie brzęczy, przy zwieraniu A2 z IN1 zmienia się ikonka.
Co jest nie tak ?
User avatar
pzygmunt
Posts: 18609
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

W takim razie masz nieprawidłowo przekaźnik podłączony.
dmn
Posts: 5
Joined: Fri Apr 23, 2021 7:15 pm

Post

Czy do Supramatic E nada się również SBW-02?
User avatar
MadOnion78
Posts: 1064
Joined: Sun Nov 24, 2019 3:53 pm
Location: Głubczyce

Post

Rzuć okiem od tego posta:
viewtopic.php?p=94938#p94938
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
dmn
Posts: 5
Joined: Fri Apr 23, 2021 7:15 pm

Post

MadOnion78 wrote: Tue Nov 02, 2021 10:57 am Rzuć okiem od tego posta:
viewtopic.php?p=94938#p94938
Dzięki! Zależało mi, aby mieć też odczyt stanu a o dziwo sbw-02 jest tanszy niz 01
pmierzow
Posts: 2
Joined: Thu Apr 28, 2022 6:19 pm

Post

Mirosław F. wrote: Mon Aug 31, 2020 12:29 pm Super, że się udało. Nie ukrywam że ta instrukcja trochę dziwna 😀
No to ja mam wyższy stopień komplikacji - mam hor1 i sbw-01 ALE napęd mam SupraMatic e2. I w nim menu jest jednocyfrowe. Czytam i czytam instrukcje ale znalazłem tylko opcje uruchomienia oświetlenia przez hor 1 w trakcie biegów bramy i / lub czasu ostrzegania lub zsynchronizowane z wewnętrznym oświetleniem lub tylko podaje 1 sekundowy impuls na start.
Nie mogę znaleźć opcji uruchomienia oświetlenia na stałe w przypadku zamknięcia bramy - czyli tego co zostało opisane w postach powyżej

A rozumiem ze sbw1 potrzebuje stałego zwarcia po zamknięciu anie impulsu ….

Ktoś, coś ?

Return to “ZAMEL SBW-01”