Nie widać w aplikacji czy brama jest otwarta czy zamknięta

Sk_uter
Posts: 483
Joined: Tue Mar 13, 2018 1:52 pm

Post

To wtedy potrzebny jest dodatkowy kontaktron czy jak to potem wygląda, aby częściowe otwarcie widzieć?
forall
Posts: 189
Joined: Sat Jun 15, 2019 10:36 am

Post

Nie znam się aż tak ale może wystarczy dorobić jakąś funkcje plus drugi kontrakton pod kolejne wolny port IN1, IN2.
10xSRW-01, 1xSBW-01 + 2xMEW-01
User avatar
pzygmunt
Posts: 18609
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Taka funkcja już działa w przypadku bramy wjazdowej. Potrzebne są do tego dwa czujniki.
Przeniesiemy tą funkcjonalność 1:1 do bramy garażowej.
forall
Posts: 189
Joined: Sat Jun 15, 2019 10:36 am

Post

I to się podoba :-) czekam zatem z niecierpliwością na update :-)
10xSRW-01, 1xSBW-01 + 2xMEW-01
ace007
Posts: 5
Joined: Wed Nov 18, 2020 5:20 am

Post

dziekan90 wrote: Sun Jun 28, 2020 9:12 pm Dzień dobry Panowie,

prześledziłem kilka wątków na forum z nadzieją na poszukiwanie odpowiedzi. Niby tutaj padły najbliższe dla mojego problemu odpowiedzi, ale zanim zacznę ciąć kable chciałbym skorzystać z Waszej wiedzy. Utknąłem w tym miejscu (patrz zdjęcie). Obecnie otwieranie i zamykanie bramy działa poprawnie, ale w aplikacji nie widać czy brama jest otwarta czy zamknięta. Ikona ciągle jest ta sama.

Do napędu bramy jest również podłączone sterowanie za pomocą pilota (opcja otwarcia/zamknięcia i furtki), który jest ciągle w użyciu i fajnie jakbym otrzymywał informację, w którym miejscu na daną chwilę znajduje się brama.

Do złącza J5 mam obecnie podłączone kontaktrony magnesowe. Jest również żarówka, która zapala się, gdy napęd jest w użyciu.

Jaką najlepszą drogę mogę obrać, aby móc śledzić w aplikacji stan mojej bramy?
Czesc!

Mam dokladnie taka sama sytuacje. Tak samo kontraktony magnesowe, zarowke podpieta, sterowanie z pilota. Rowniez podlaczalem z filmiku z youtuba z ktorego dodales screena. W wyniku w aplikacji nie widać czy brama jest otwarta czy zamknięta.

Pewnie trzeba pokombinowac cos w kabelkach. Daj prosze znac ktory kabelek masz do ktorego wejsca oraz czy modyfikowales cos w apce?

Pozdrawiam.
User avatar
pzygmunt
Posts: 18609
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Co do czego i jak konkretnie podłączyłeś ?
ace007
Posts: 5
Joined: Wed Nov 18, 2020 5:20 am

Post

pzygmunt wrote: Wed Nov 18, 2020 9:20 am Co do czego i jak konkretnie podłączyłeś ?
Podłączyłem dokładnie tak jak na obrazku:

1.png

I w aplikacji wyglada tak:

2.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
pzygmunt
Posts: 18609
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Nic nie jest podłączone do IN1/2
ace007
Posts: 5
Joined: Wed Nov 18, 2020 5:20 am

Post

pzygmunt wrote: Wed Nov 18, 2020 4:49 pm Nic nie jest podłączone do IN1/2
Zgadza się :)

Co w takim razie podłączyć?
User avatar
pzygmunt
Posts: 18609
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Jaka centrala ?

Return to “ZAMEL SBW-01”