Nie widać w aplikacji czy brama jest otwarta czy zamknięta

ace007
Posts: 5
Joined: Wed Nov 18, 2020 5:20 am

Post

pzygmunt wrote: Wed Nov 18, 2020 10:27 pmJaka centrala ?
Faac 740.
User avatar
Mirosław F.
Posts: 1854
Joined: Tue Aug 22, 2017 8:09 pm
Location: Pszczyna - ZAMEL

Post

ace007 wrote: Thu Nov 19, 2020 7:54 am
pzygmunt wrote: Wed Nov 18, 2020 10:27 pmJaka centrala ?
Faac 740.
Zerknij tutaj
viewtopic.php?f=58&t=6810
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
rybka
Posts: 36
Joined: Mon Mar 08, 2021 8:39 am

Post

Panowie a czy ktoś kiedyś próbował podłączać SWB-01 do automatyki Came na płytce ZL55 otwiera sie ładnie tylko przy zamykaniu zamyka się tylko w czasie ustawionym w aplikacji.
User avatar
Mirosław F.
Posts: 1854
Joined: Tue Aug 22, 2017 8:09 pm
Location: Pszczyna - ZAMEL

Post

Daj schemat albo zdjęcie gdzie masz wpięte 11 i 14 z SBW-01.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
rybka
Posts: 36
Joined: Mon Mar 08, 2021 8:39 am

Post

Z tego co wypatrzyłem to:
10 - A1
11 - A2

3 - 11 Supla - bo pod 7 mam już podpięty przycisk na ścianie
2 - 14 supla

z krańcówek przewody:
FC - in 1
FA - in 2
To mi da informację czy otwarta czy zamknięta

Tylko jeszcze ten czas zamknięcia bo u mnie to trwa 14 sekund.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
klew
Posts: 8774
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

rybka wrote: Mon Mar 08, 2021 10:28 am Z tego co wypatrzyłem to:
10 - A1
11 - A2

3 - 11 Supla - bo pod 7 mam już podpięty przycisk na ścianie
2 - 14 supla

z krańcówek przewody:
FC - in 1
FA - in 2
To mi da informację czy otwarta czy zamknięta

Tylko jeszcze ten czas zamknięcia bo u mnie to trwa 14 sekund.
Zamiast pod 3, podłącz SBW pod 7 razem z przyciskiem. Pod napęd możesz podłączać kilka przycisków równolegle. SBW w zasadzie udaje przycisk chwilowy.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
rybka
Posts: 36
Joined: Mon Mar 08, 2021 8:39 am

Post

Jasne dziękuję.

A czy jest tu możliwość tak to przekonfigurować żeby podłączyć czujnik temperatury pod jedno wejście IN w jednym było by położenie bramy czy otwarta a w drugi taki czujnik.
User avatar
pzygmunt
Posts: 18609
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Nie ma takiej możliwości w SBW.
rybka
Posts: 36
Joined: Mon Mar 08, 2021 8:39 am

Post

Dzięki.
Elikon
Posts: 4
Joined: Wed Oct 19, 2022 12:19 pm

Post

Cześć, posiadam sterownik supla sbw 02 i mam zewnętrzny kontraktron. Jak podam napięcie pierwszy raz to pokazuje prawidłowo ze brama jest zamknięta ale jak otworzę i zamknę bramę ponownie to aplikacja cały czas pokazuje bramę otwartą. Dodam jeszcze ze podłączyłem na próbę do wejścia in2(tam gdzie powinna być bramka) i wszystko śmiga jak należy czyli pokazuje aktualny stan bramy tylko na ikonie bramki. Czy to moze byc wina tego ze mam uszkodzone wejście in1 i nie zamyka obwodu? Dam rade coś z tym zrobić czy muszę pisać do producenta i wymienić sterownik?

Return to “ZAMEL SBW-01”