Firmware Multiboard

PuteR

Witam, czy podłączenie czujników i przycisków wygląda tak samo jak w softach u zibiego??
Espablo

PuteR wrote: Thu Sep 27, 2018 6:53 am Witam, czy podłączenie czujników i przycisków wygląda tak samo jak w softach u zibiego??
Każdy moduł ma opisane podłączanie przycisków (buttonów) i czujników (sensorów). Nie wzorowałem się 1:1 na kompilacjach @Zybiego a jedynie na ogólnym zastosowaniu i wykorzystaniu modułów. Różnice są niewielkie ale jednak są.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
PuteR

Espablo wrote: Thu Sep 27, 2018 7:46 am
PuteR wrote: Thu Sep 27, 2018 6:53 am Witam, czy podłączenie czujników i przycisków wygląda tak samo jak w softach u zibiego??
Każdy moduł ma opisane podłączanie przycisków (buttonów) i czujników (sensorów). Nie wzorowałem się 1:1 na kompilacjach @Zybiego a jedynie na ogólnym zastosowaniu i wykorzystaniu modułów. Różnice są niewielkie ale jednak są.
Chodzi mi konkretnie o sonoff basic w opisie jest że "GPIO0 - Button1" Czyli zewnętrzny przycisk można podłączyć tylko na zasadzie podlutowania się pod ten w sonofie?
bicker

PuteR wrote: Thu Sep 27, 2018 8:43 am
Espablo wrote: Thu Sep 27, 2018 7:46 am
Chodzi mi konkretnie o sonoff basic w opisie jest że "GPIO0 - Button1" Czyli zewnętrzny przycisk można podłączyć tylko na zasadzie podlutowania się pod ten w sonofie?
i pytanie czy będzie można podłączyć przełącznik ?
bicker

Witam, super projekt

podsunął mi jeden pomysł, chodzi mi o możliwość sterowania dwoma roletami z jednego moduł, czy dałoby się coś takiego zrobić ??
Espablo

PuteR wrote: Thu Sep 27, 2018 8:43 am Chodzi mi konkretnie o sonoff basic w opisie jest że "GPIO0 - Button1" Czyli zewnętrzny przycisk można podłączyć tylko na zasadzie podlutowania się pod ten w sonofie?
Nie trzeba. Dodałem możliwość podłączenia zewnętrznego przycisku
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
Lucas

@Espablo, a czy jest możliwość sterowania diodą LED w Sonoffie jak u Zybiego? Czyli wygasić w trakcie normalnej pracy lub całkowicie?
Espablo

Nie mam sonoffa ale można. Są 3 tryby OFF, ON i załączone tylko na czas konfiguracji (szybkie miga nie)
wojtas567

Espablo wrote: Thu Sep 27, 2018 12:18 pm Nie mam sonoffa ale można. Są 3 tryby OFF, ON i załączone tylko na czas konfiguracji (szybkie miga nie)
W zasadzie nie jest potrzebny sonoff wystarczy dioda podłączona do ESP na GPIO13 ;).
Pozdrawiam
Wojtek
Espablo

Najlepiej się testuje na domyślnym module. Odrazu wiadomo czy działa ;)

Return to “Nowości”