Właśnie espablo.
Jak poprzednik napisze tak.
Firmware jest zaj.... Ale ma jeden mankament.
Jak zniknie WiFi lub nie będzie internetu na WiFi przez jakas godzinę lub dłużej, to po tym czasie moduł nie potrafi ponownie się połączyć z cloud. I widnieje jako niepołączony z cloudem / WiFi mruga dioda.
Mam kilka innych w domu modułów i wszystkie sobie radzą oprócz twojego multiboard.
Dasz rade to poprawić lub też dać wskazówki jak sobie z tym problemem poradzić.
Firmware Multiboard
-
A pozostałe moduły masz na nowej czy starej bibliotece?ic3ek wrote: ↑Fri Nov 13, 2020 12:10 am Jak zniknie WiFi lub nie będzie internetu na WiFi przez jakas godzinę lub dłużej, to po tym czasie moduł nie potrafi ponownie się połączyć z cloud. I widnieje jako niepołączony z cloudem / WiFi mruga dioda.
Mam kilka innych w domu modułów i wszystkie sobie radzą oprócz twojego multiboard.
Bo też to zauważyłem, ale moduły na starej bibliotece łączą się a multiboard już nie...
Jednak nie udało mi się tego zjawiska odtworzyć w trybie testowym, aby zobaczyć co na serialu jest.
-
Jeden moduł sonoff 4ch by zybi ver 2.5
Drugi sterowanie roletami chyba zamel ori
Trzeci sonoff by zybi PWM .
I te dają radę spowrotem się połączyć.
Tylko multiboard nie łączy się ponownie.
Mam jeszcze nodemcu ale to juz inna bajka. Ale też ogarnia się połączyć ponownie.
Prosimy espablo o korektę softu
Drugi sterowanie roletami chyba zamel ori
Trzeci sonoff by zybi PWM .
I te dają radę spowrotem się połączyć.
Tylko multiboard nie łączy się ponownie.
Mam jeszcze nodemcu ale to juz inna bajka. Ale też ogarnia się połączyć ponownie.
Prosimy espablo o korektę softu
-
Korekty nie będzie. Proponuję wgrać to viewtopic.php?f=11&t=7133. Jest znacznie lepszy i pozbawiony wad Multiboard
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.
-
Ten Mulitiboard podejdzie pod Sonoff Dual R2? Chciałbym do niego dołączyć jeszcze DHT22.
-
Espablo czemu nie zamkniesz tematu tak jak Krycha z Primary GUI? Daj w pierwszym poście przekierowanie do GUI Generic i po problemie ;D
-
<<<Ten firmware nie jest już rozwijany. Te same funkcje posiada GUI-Generic >>>
Zamykam
Zamykam
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.