Chińskie wynalazki

stugraj
Posts: 33
Joined: Sun Nov 27, 2022 4:28 pm

Post

mdrozdz@outlook.com wrote: Sat Jan 06, 2024 10:08 am Dzięki za informacje

ja ostatnio wgrałem do tego wynalazku z czterama przekaznikami - i działa - a teraz fajna cena

https://pl.aliexpress.com/item/10050029 ... pt=glo2pol
Ma ktoś do tego poprawny JSON na 4 przekaźniki?
cinas
Posts: 228
Joined: Sun Aug 14, 2022 6:59 am

Post

Wgraj GG z zaznaczonym przekaźnikiem a wyjścia z wemosa masz opisane na płytce i musisz zrobić zworki na odpowiednie przekaźniki
Wyjścia które zmostkujesz ustawiasz w GG
User avatar
Lector
Posts: 1471
Joined: Fri Nov 17, 2017 2:26 pm
Location: Poznań

Post

https://templates.blakadder.com/ESP12F_Relay_X4.html

Przekaźnik 1 trzeba podłączyć do innego GPIO.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://www.youtube.com/@3D_Lamp.Photos
stugraj
Posts: 33
Joined: Sun Nov 27, 2022 4:28 pm

Post

Wgralem soft jak do Wemosa i recznie ustawilem GPIO. Zalaczanie przekaznika stan wysoki czy niski?
czerygdz
Posts: 6
Joined: Thu Sep 23, 2021 6:03 am

Post

Za Chiny ludowe nie chce mi się wygrać soft na
https://pl.aliexpress.com/item/10050029 ... pt=glo2pol

Image



Po zakupie probowałem wgrać soft i się poddałem, przeleżał w szufladzie pół roku, mam teraz cz\as chciałem się tym zająć ale ciągle ma z nim problem
Podłączam
RX
TX
GND
3v3
i nie wykrywa sprzętu
Wgrywam za pomocą: CP2102 USB-UART 6 w 1 wielofunkcyjny (USB-TTL/RS485/232,TTL-RS232/485,232 do 485)
Z standardowym ESP nie mam problemu a tu mi ręce opadają.
Jest jakieś wejście w tyb programowania?
cinas
Posts: 228
Joined: Sun Aug 14, 2022 6:59 am

Post

Masz na płycie wyprowadzone
RX TX VCC GND GND GIO0 musisz zewrzeć GIO0 do GND i włączyć zasilanie wtedy wejdzie w boot
fireboy
Posts: 18
Joined: Sat Sep 26, 2020 8:25 pm

Post

Dokładnie tak jak pisze poprzednik trzeba wprowadzić w stan upload.
Mam takich 4 sztuki i działa wszystko bez problemu.
Dodam od siebie, że zaleca się zmienić domyślny GPIO na przekaźniku 1 na jakiś inny, bo GPIO16 ma stan wysoki podczas uruchamiania.
czerygdz
Posts: 6
Joined: Thu Sep 23, 2021 6:03 am

Post

Cinas i Fireboy dziękuje za info :)
kundylet
Posts: 3
Joined: Sat Jan 13, 2024 7:14 pm

Post

Witam serdecznie,
Ktoś wie co to jest za chip? Czy da się go zasuplowac? Modemix mod001 ale jakoś inaczej wygląda niż to co znalazłem w sieci.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
HarryPotter69
Posts: 1
Joined: Sun Jan 14, 2024 4:48 pm

Post

Quiachip wifi and rf
Anyone know anything about this miracle of Chinese technology?
Can it be supplemented? Sheila
Last edited by HarryPotter69 on Sun Jan 21, 2024 5:48 pm, edited 1 time in total.

Return to “Ogólna dyskusja”