pzygmunt wrote: Mon Jan 06, 2020 11:47 am Obecnie nie ma takiej opcji. Dopiero ją wprowadzimy wraz z taryfami.
Licznik energii elektrycznej
-
-
Witam, czy prawidłowo podpięty licznik energii supła powinien oprócz energii czynnej pobranej wskazywać jakiś symboliczny poziom energii zwróconej (kilka kWh w skali m-ca)?
Zaznaczam, ze nie mam fotowoltaiki i licznika dwukierunkowego.
Zaznaczam, ze nie mam fotowoltaiki i licznika dwukierunkowego.
-
Ile to jest „symboliczny” ?
-
U mnie pokazuje caly czas zwrócona: 0,01415kWh
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
Średnio wychodzi około 0,15 kWh dziennie zwróconej energii. 3 pierwsze dni na wykresie to okres w którym obejmy na przewodach były założone odwrotnie, ale zostało to poprawione.
Mimo to nadal wolumen energii zwróconej przyrasta.
Mimo to nadal wolumen energii zwróconej przyrasta.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Witam. Spróbuj odsunąć od siebie przekładniki i wszystkie przewody które z nimi sąsiadują. Generalnie nie powinno wskazywać energii zwróconej jeśli nie posiadasz fotowoltaiki. Spróbuj zrobić co napisałem a jeśli nie pomoże to będziemy myśleć dalej
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
-
Cześć wszystkim,
czytałem że jest możliwe wgranie ww. oprogramowania do sonoff basic, a czy jest możliwe dodoatkowe dodanie czyjnika temp. DS18B20 w ramach jednego sonoffa ? Czy lepiej zastosować dwa osobne urządzenia, jedno jako licznik energii a drugie jako czujnik temp. ?
czytałem że jest możliwe wgranie ww. oprogramowania do sonoff basic, a czy jest możliwe dodoatkowe dodanie czyjnika temp. DS18B20 w ramach jednego sonoffa ? Czy lepiej zastosować dwa osobne urządzenia, jedno jako licznik energii a drugie jako czujnik temp. ?
-
To nie ten temat chybakamilsob wrote: Tue Jan 28, 2020 6:40 am Cześć wszystkim,

Sonoff Basic nie może być licznikiem energii, niezależnie jaki soft tam wgrasz.
Za to termometrów możesz podłączyć kilka przy odpowiedni sofcie.
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli 

-
LIcznikiem energii nie, ale impulsowym czytajacym diode lub z wyjscia impulsowego jak najbardziej i to z powodzeniem:)
Gdyby skompilowac licznik impulsowy + termostat wyjdzie fajne cudo do pieca elektrycznego.
Gdyby skompilowac licznik impulsowy + termostat wyjdzie fajne cudo do pieca elektrycznego.