Licznik energii elektrycznej

elmaya

pzygmunt wrote: Mon Jan 06, 2020 11:47 am Obecnie nie ma takiej opcji. Dopiero ją wprowadzimy wraz z taryfami.
PuteR

I wszystko jasne :]
Piterros

Witam, czy prawidłowo podpięty licznik energii supła powinien oprócz energii czynnej pobranej wskazywać jakiś symboliczny poziom energii zwróconej (kilka kWh w skali m-ca)?
Zaznaczam, ze nie mam fotowoltaiki i licznika dwukierunkowego.
pzygmunt

Ile to jest „symboliczny” ?
QLQ

U mnie pokazuje caly czas zwrócona: 0,01415kWh
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
Piterros

Średnio wychodzi około 0,15 kWh dziennie zwróconej energii. 3 pierwsze dni na wykresie to okres w którym obejmy na przewodach były założone odwrotnie, ale zostało to poprawione.
Mimo to nadal wolumen energii zwróconej przyrasta.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Mirosław F.

Witam. Spróbuj odsunąć od siebie przekładniki i wszystkie przewody które z nimi sąsiadują. Generalnie nie powinno wskazywać energii zwróconej jeśli nie posiadasz fotowoltaiki. Spróbuj zrobić co napisałem a jeśli nie pomoże to będziemy myśleć dalej
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
kamilsob

Cześć wszystkim,
czytałem że jest możliwe wgranie ww. oprogramowania do sonoff basic, a czy jest możliwe dodoatkowe dodanie czyjnika temp. DS18B20 w ramach jednego sonoffa ? Czy lepiej zastosować dwa osobne urządzenia, jedno jako licznik energii a drugie jako czujnik temp. ?
Gang

kamilsob wrote: Tue Jan 28, 2020 6:40 am Cześć wszystkim,
czytałem że jest możliwe wgranie ww. oprogramowania do sonoff basic, a czy jest możliwe dodoatkowe dodanie czyjnika temp. DS18B20 w ramach jednego sonoffa ? Czy lepiej zastosować dwa osobne urządzenia, jedno jako licznik energii a drugie jako czujnik temp. ?
To nie ten temat chyba ;)
Sonoff Basic nie może być licznikiem energii, niezależnie jaki soft tam wgrasz.
Za to termometrów możesz podłączyć kilka przy odpowiedni sofcie.
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:
o_rany

LIcznikiem energii nie, ale impulsowym czytajacym diode lub z wyjscia impulsowego jak najbardziej i to z powodzeniem:)
Gdyby skompilowac licznik impulsowy + termostat wyjdzie fajne cudo do pieca elektrycznego.

Return to “Zagadnienia ogólne”