Licznik energii elektrycznej

Lesna

Witam problem jest z wykresami czy temperatury czy w innych urządzeniach np wykres zużycia prądu. Jedno pokazuje zużycie prądu i drugie urządzenie pokazuje temperaturę . Wszystko działało jakieś dwa lata i teraz pokazuje brak danych dla wykresu. Proszę o pomoc.
xcszuwar

Dzień dobry

Nie chcąc zakładać nowego tematu podpowiedzcie w jaki sposób najlepiej obecnie monitorować jeden punkt poboru .
Dokładnie chodzi o gniazdko zasilające grzałkę w bojlerze.
Dodatkowo idealnie by było aby sterowanie ( WŁ/WYŁ) było powiązane z panującym w sieci napięciem podwyższonym przez dużą moc fotowoltaiki w słoneczne dni, ewentualnie ustaleniem harmonogramu.
Obecnie mam też podpiętego MEW-01 lecz zależy mi przynajmniej na tym jednym oddzielnie mierzonym urządzeniu.

Czytałem sporo Sonoff POW R2 jednak jestem za cienki na te wszystkie samodzielne przeróbki z softem. Najlepsze by było jakieś gniazdko 16 A z pomiarem i ze stabilnym softem pod suplę lecz zmian jest tyle że nie nadążam :)

dzięki
xcszuwar
https://sobianowice.aqi.eco/pl

30 urządzeń Supla :) :D
Gang

Gosund sp111 tylko trzbe odpowiedni soft ;)
Ale pewnie jak dobrze poszukasz to ktoś W okolicy Ci wgra.
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:
xcszuwar

dzięki lukfud ! wszystko lata jak ta lala
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
xcszuwar
https://sobianowice.aqi.eco/pl

30 urządzeń Supla :) :D
krakus84

elmaya wrote: Mon Jan 06, 2020 8:51 pm
pzygmunt wrote: Mon Jan 06, 2020 11:47 am Obecnie nie ma takiej opcji. Dopiero ją wprowadzimy wraz z taryfami.
Czy udało się to wprowadzić?
swietypiotr

Udało mi się zmontować układ na połowie płytki uniwersalnej 50x70. Może komuś się przyda.
Rezystor do diody dałem 4,7K zamiast 10K.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “Zagadnienia ogólne”