Grupy kanałów
-
Nie zdarzyłęm poprawić posta, już znalazłem, dzięki @pzygmunt za info.
10xSRW-01, 1xSBW-01 + 2xMEW-01
-
Czy w wersji 2.4 będzie można połączyć RGB z włącznikami światła.
Chciałbym mieć możliwość wyłączenia całego oświetlenia jednym przyciskiem.
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
-
Dzięki.
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
-
Witam, mam podobny problem. 12 rolet a tylko 10 moge wpisać do grupy. Jak zwiekszyc limit do 12. I jeszcze jedno jak nadac nazwę grupie np Rolety wszystkie albo salon
-
Zaloguj się do supla.org automatyka/grupy kanałów i tam zmienisz nazwęgracus7 wrote: Fri Sep 18, 2020 8:40 pm ... I jeszcze jedno jak nadac nazwę grupie np Rolety wszystkie albo salon
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 

-
Podłączam się do tematu.pzygmunt wrote: Mon Nov 12, 2018 10:52 am Grupować można tylko kanały tego samego typu... ale co do bram to grupowanie średnio ma sens.
Jak jedna będzie otwarta, a druga zamknięta to uruchomienie akcji na grupie spowoduje, że jedna zacznie się zamykać, a druga otwierać.
Lepszym rozwiązaniem będzie wykorzystać do tego sceny, których jeszcze nie ma.
Faktycznie jak dodałem dwie bramy garażowe do jednej grupy to działa perfekcyjnie. Obie się otwierają i zamykają jednocześnie. Jeśli jedna z nich jest już otwarta a druga zamknięta to akcja na grupie powoduje zamknięcie pierwszej i otwarcie drugiej. I taki dwoisty stan widać też dobrze na paskach stanu grupy.
Dokładnie takie samo zachowacie chciałbym mieć grupując bramy garażowe z wjazdową. Wiem że funkcje inaczej się nazywają ale to takie same sterowniki SBW-02 je obsługują oraz obie bramy (garażowa i wjazdowa) mają taką samą akcję "otwórz/zamknij" i stan otwarcia, więc z punktu widzenia użytkownika są spójne.
Uważam że możliwość grupowania takich bram (garażowej i wjazdowej) przydałaby się wielu użytkownikom, którzy jak wjeżdżają do garażu na posesji to przez bramę wjazdową.
Jedna akcja "otwórz/zamknij" na grupie zrobiłaby robotę.
Pytanie w jakiej fazie zaawansowania są sceny?
-
Sceny są na ukończeniu. Grupy będą usprawnione tak by używały osobnych akcji otwórz i zamknij. Wtedy jak będzie jedna zamknięta, a druga otwarta i dasz zamknij to zamknie się tylko jedna.
-
Fajna rzecz, a te osobne akcje otwierania i zamykania dla grup będą też dostępne w apce na smartfonie?
Czy przy okazji usprawnienia grup będzie można dodać bramę garażową i wjazdową do jednej grupy? Czy raczej musimy poczekać na sceny?
Czy przy okazji usprawnienia grup będzie można dodać bramę garażową i wjazdową do jednej grupy? Czy raczej musimy poczekać na sceny?