Sonoff Pow wydanie R2 - firmware

szym3k
Posts: 125
Joined: Mon May 15, 2017 10:32 am

Tue Apr 16, 2019 9:24 pm

djack2017 wrote:
Mon Apr 15, 2019 7:44 am
szym3k wrote:
Fri Apr 12, 2019 4:09 pm
Próbowałem wgrać soft prze esptool, flash tool w wersji 1.2 oraz 3.6 i ciągle mam "bootlopa", putty pokazuje:
https://imgur.com/a/C09H51x

Miał ktoś może taki problem?
Oprogramowanie jest przygotowanie na podanie adresu w postaci domenowej. Nie testowałem, co będzie jak sie poda "czysty" adres IP. Byc może tu jest problem.
Testowałem postać domenową i taki sam efekt
djack2017
Posts: 296
Joined: Mon Nov 27, 2017 7:36 am

Wed Apr 17, 2019 6:44 am

szym3k wrote:
Tue Apr 16, 2019 9:24 pm
djack2017 wrote:
Mon Apr 15, 2019 7:44 am
szym3k wrote:
Fri Apr 12, 2019 4:09 pm
Próbowałem wgrać soft prze esptool, flash tool w wersji 1.2 oraz 3.6 i ciągle mam "bootlopa", putty pokazuje:
https://imgur.com/a/C09H51x

Miał ktoś może taki problem?
Oprogramowanie jest przygotowanie na podanie adresu w postaci domenowej. Nie testowałem, co będzie jak sie poda "czysty" adres IP. Byc może tu jest problem.
Testowałem postać domenową i taki sam efekt
Dołącz log z putty.
szym3k
Posts: 125
Joined: Mon May 15, 2017 10:32 am

Thu Apr 25, 2019 8:08 am

djack2017 wrote:
Wed Apr 17, 2019 6:44 am
szym3k wrote:
Tue Apr 16, 2019 9:24 pm
djack2017 wrote:
Mon Apr 15, 2019 7:44 am


Oprogramowanie jest przygotowanie na podanie adresu w postaci domenowej. Nie testowałem, co będzie jak sie poda "czysty" adres IP. Byc może tu jest problem.
Testowałem postać domenową i taki sam efekt
Dołącz log z putty.

Wyglądają idealnie tak samo jak przy adresie IP
scoobi
Posts: 20
Joined: Sun Dec 17, 2017 9:38 am

Sun May 12, 2019 1:30 pm

djack2017 - mam sonoff'a pow r2. wgrywam twoje firmware > reset modułu> logowanie na strone i podanie danych ( do zambixa nie podaje bo nie potrzebuje) > reset modułu > i... moduł nie łączy się z supla ( rejstracja odblokowana) a na terminal wypluwa w kółko:
connected with ************, channel 10
dhcp client start...
ip:192.168.1.2,mask:255.255.255.0,gw:192.168.1.1
{"request":"sender data","data":[{"host":"sonoff_rst","key":"hostname","value":"sonoff"}]}
Zabbix: send 103 bytes
Fatal exception 28(LoadProhibitedCause):
epc1=0x40212d01, epc2=0x00000000, epc3=0x00000000, excvaddr=0x00000258, depc=0x00000000
ä€(ěŤBů†GÇj±¤”ˆÍô&ĆÁ‰\+Ár„Öo€@”Ś”ĄÍŤ˝ąą•ŤŃ•‘5
LED RED: 1
data : 0x3ffe8000 ~ 0x3ffe83dc, len: 988
rodata: 0x3ffe83e0 ~ 0x3ffebd3c, len: 14684
bss : 0x3ffebd40 ~ 0x3fff2a58, len: 27928
heap : 0x3fff2a58 ~ 0x3fffc000, len: 38312
mode : sta(80:7d:3a:32:ac:79)
add if0
scandone
state: 0 -> 2 (b0)
state: 2 -> 3 (0)
state: 3 -> 5 (10)
add 0
aid 18
cnt

nie działa także 10 sekund na wejscie do konfiguracji. mało tego moduł komunikuje sie tylko na 9600 baud , na innych prędkośćiach nie można wejść w tryb flash .

jakiś pomysł ?
djack2017
Posts: 296
Joined: Mon Nov 27, 2017 7:36 am

Mon May 13, 2019 5:40 am

Sprawdzę dziś wieczorem zachowanie bez wpisów konfiguracji serwera zabbixa.
W tym tygodniu będzie do pobrania wersja z kanałem SUPLA_CHANNELTYPE_ELECTRICITY_METER (zgodnie z tym co chciał pzygmunt).
scoobi
Posts: 20
Joined: Sun Dec 17, 2017 9:38 am

Sun May 19, 2019 6:17 pm

djack2017 jakieś postępy w sofcie ?
MMarcin
Posts: 83
Joined: Fri Sep 08, 2017 6:38 am

Sun May 19, 2019 7:09 pm

Dołączam się do pytania.
djack2017
Posts: 296
Joined: Mon Nov 27, 2017 7:36 am

Sun May 19, 2019 9:56 pm

Jest nowa (2.7.4) wersja firmware dla Sonoff POW-R2, pracującego jako jednofazowy licznik energii elektrycznej, dla kanału typu ELECTRICITIMETER (zgodnie z zaleceniem pzygmunta):
http://djack.com.pl/modules.php?name=Do ... it&lid=327
Współdziała ona z wersją serwera SUPLA min. 2.3.7 oraz wersjami serwera Zabbix: 2.x, 3.x oraz najnowszą wersją 4.x
Screenshot_2019-05-15-22-20-19.png
Screenshot_2019-05-15-22-20-19.png (24.05 KiB) Viewed 437 times
Attachments
Screenshot_2019-05-15-22-20-06.png
Screenshot_2019-05-15-22-20-06.png (17.49 KiB) Viewed 437 times
MMarcin
Posts: 83
Joined: Fri Sep 08, 2017 6:38 am

Mon May 20, 2019 7:59 am

Próbuję wgrać soft ale w paczce brak jest pliku "boot" ?

Marcin
djack2017
Posts: 296
Joined: Mon Nov 27, 2017 7:36 am

Mon May 20, 2019 8:20 am

Plik boot jest dostępny w wielu miejscach. Do "paczki" dogram go wieczorem (teraz nie mam możliwości)
Post Reply