Amazon Alexa

gbcolin
Posts: 121
Joined: Wed Jun 12, 2019 4:13 pm

Post

Jakto kiedy od dawna przez ifttt?! :):):) lukaj filmy na yt jak to dodać do alexy. Koniec końców dajesz triger gate i jest git. Poza tym na ios notyfikacje działają bajecznie zrobione z w rytynach ( messenging). Najwyżej 3 sekundy opóźnienia a na andku nawet. Kilka minut!
Nie atakuję projektu Supli ;)
User avatar
vitia
Posts: 120
Joined: Wed Jul 10, 2019 8:40 am

Post

Od jakiegoś miesiąca nie działa mi powiadomienie o rozłącznym kontaktronie (otwartej bramie). Nic nie zmieniałem, samo znikło. Próbowałem wyłączać i włączać na powrót rutynę, utworzyć ją od nowa, przeinstalować czujnik w aleksie - nic to nie daje. W chmurze widzę, że sygnał płynie. Na apce supli też widzę zmieniający się stan. Ma ktoś też z tym problem?

Inne rutyny Aleksy działają. Otwieranie poprzez link bezpośredni również działa.
User avatar
michael
Posts: 1300
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Post

Ogólnie Alexa tak czasami ma. Samo się naprawi :lol: serio :D

Jedynie możesz jeszcze spróbować rozłączyć skill'a Supli i podłączyć ponownie. Cała konfiguracja zostanie. Czasami taki zabieg pomaga.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
User avatar
vitia
Posts: 120
Joined: Wed Jul 10, 2019 8:40 am

Post

Tak jak pisałem, próbowałem i tego i kilku innych rzeczy.
Jeśli ktoś mi powie, że ma to samo, czekam. Jeśli nie, drąże dalej.
User avatar
michael
Posts: 1300
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Post

U mnie te powiadomienia działają.
Jeszcze możesz skontaktować się z Przemkiem (@pzygmunt) to zerknie na Twoje konto i zobaczy czy na serwerze jest wszystko OK.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
User avatar
vitia
Posts: 120
Joined: Wed Jul 10, 2019 8:40 am

Post

Czyli to nie grupowy przypadek. Walczę zatem dalej. Dzięki.
User avatar
pzygmunt
Posts: 18598
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Rozłącz skilla i podłącz ponownie.
User avatar
vitia
Posts: 120
Joined: Wed Jul 10, 2019 8:40 am

Post

Ja nie chcę być niegrzeczny, ale miło by było, gdybyście czytali na co odpowiadacie. Tak jak napisałem dwukrotnie powyżej, rozłączyłem, podłączyłem. Usunąłem, utworzyłem od nowa. Czujnik z Aleksy podobnie.
gbcolin
Posts: 121
Joined: Wed Jun 12, 2019 4:13 pm

Post

A moim zdaniem nie usuwasz skilla tylko rutynę. Sprawdz czy ustawileś w jakich widełkach ma się wykonywać. Odłączając skill nie usuniesz rutyn bo i nie musisz. Włącz ponownie Skill, połącz z kontem Supli uważnie czytając co masz na ostatnim ekranie po zatwierdzeniu. A najlepiej zrób to z pcta.
Nie atakuję projektu Supli ;)
eradek
Posts: 81
Joined: Sun Sep 09, 2018 5:32 pm

Post

IFTT wprowadza opłaty za korzystanie z applets, zna ktoś alternatywę?

Return to “Amazon Alexa”