Nie krępujcie się, działajmy zespołowo. Arghatell cały czas powtarzasz że da się wszystko, wystarczy odpowiednia ilość scen. Jest szansa to pokazać

Nie krępujcie się, działajmy zespołowo. Arghatell cały czas powtarzasz że da się wszystko, wystarczy odpowiednia ilość scen. Jest szansa to pokazać
Jak nie podałem? Proszę, choćby dwa ostatnie moje posty tu viewtopic.php?p=165283#p165283 i tu viewtopic.php?p=165927#p165927.YoMan wrote: Mon Nov 13, 2023 11:08 pm Właśnie nie do końca rozumiem co on kombinuje. Podałem mu gotowca, który na 100% działa. On wrzuca znowu Logi z podwójnych wykonań ale nie widać Co wpisał wyzwalacz i warunek więc takie doradzanie chyba nie do końca ma sens.
Code: Select all
{{ state(A).temperature > state(B).temperature }}
Ok. W takim razie na mam inne skrypty. Nie jestem w stanie pomócmabakay wrote: Sat Nov 25, 2023 10:54 amJak nie podałem? Proszę, choćby dwa ostatnie moje posty tu viewtopic.php?p=165283#p165283 i tu viewtopic.php?p=165927#p165927.YoMan wrote: Mon Nov 13, 2023 11:08 pm Właśnie nie do końca rozumiem co on kombinuje. Podałem mu gotowca, który na 100% działa. On wrzuca znowu Logi z podwójnych wykonań ale nie widać Co wpisał wyzwalacz i warunek więc takie doradzanie chyba nie do końca ma sens.
Warunek brzmi uwaga...I generuje to dwie notyfikacje (ogólnie reakcje) z powodów które opisałem tutaj viewtopic.php?p=166058#p166058.Code: Select all
Kłamieszmabakay wrote: Sat Nov 25, 2023 10:54 am
Warunek brzmi uwaga...I generuje to dwie notyfikacje (ogólnie reakcje) z powodów które opisałem tutaj viewtopic.php?p=166058#p166058.Code: Select all
Za te ciągłe inwektywy pod moim adresem (również na grupach dyskusyjnych), odpowiem Ci tak samo jak Musk odpowiedział dzisiaj reklamodawcom.Arghatell wrote: Tue Nov 28, 2023 8:54 pmKłamieszmabakay wrote: Sat Nov 25, 2023 10:54 am
Wpisz dokładnie ten JEDEN i tylko JEDEN warunek w pole wyzwalacza i sprawdź jeszcze raz
BTW ja osobiście używam crona dla temperatur, bo stabilizacja stanu wygląda różnie. W ciągu jednej sekundy potrafi się zmienić stan, na przeciwny (kilka wyzwoleń wyzwalacza). Cron eliminuje to sekwencją time/elapsed pomiędzy wskazaniem, gdzie działa już stabilizacja wzrostu temperatury lub opadania. W tym przypadku, nie używam pola wyzwalacza a tylko pola warunku.
Nie wiem czy w tym wątku ale opisywałem moje problemy (podobne do Twoich ) z tym wyzwalaniem . Co moge zasugerować ;
dobreArghatell wrote: Tue Nov 28, 2023 8:54 pmKłamieszmabakay wrote: Sat Nov 25, 2023 10:54 am
.................
@fracz @klew - trochę marudzę ze cos nie tak jest ze skryptami (szczególnie wyzwalaczami) ale mam taką nadzieje ze szybko tych skryptów nie wyłączycie , bo dopóki w cloud nie będzie warunków w scenach , to ja nie będe miał jak ogrzać domu w sposób automatyczny
Spokojnie, nikt nic nie wyłączywsosniak wrote: Fri Dec 01, 2023 5:44 am @fracz @klew - trochę marudzę ze cos nie tak jest ze skryptami (szczególnie wyzwalaczami) ale mam taką nadzieje ze szybko tych skryptów nie wyłączycie , bo dopóki w cloud nie będzie warunków w scenach , to ja nie będe miał jak ogrzać domu w sposób automatycznyGKW-01 tez nie da rady na to co sobie wymysliłem .
Ale faktycznie coś jest nie tak z wyzwalaczami , które , nawet kilkukrotnie potarfią wyzwolić jakąś zmianę. Swego czasu starciłem multum czasu na to zeby rozwiązac problem . Odpusciłem (nie uzywam wyzwalaczy w oparciu o zmiane stanu kanałów). Dobrze ze w cloud juz mam sceny i reakcje . 95% moich scen juz działa w cloud z czego sie cieszę . A ta reszta MUSI pozostać w skrytach ! no musii niech Wam nawet przez myśl nie przejdzie ze moglibyście je w najbliższym czasie wyłączyć. Jeszcze raz dziękuje ze są skrypty !
![]()