Linki bezpośrednie

User avatar
Lucas
Posts: 838
Joined: Mon Jul 31, 2017 7:11 am
Location: Chrzanów

Post

Czy linkiem bezpośrednim można wymusić zatrzymanie ruchu rolety? Jest tylko standardowo odsłanianie/zasłanianie i procentowo, a brakuje mi aby zatrzymać roletę, która jest w ruchu. Coś na zasadzie przełącznika /stop.
User avatar
pzygmunt
Posts: 18609
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Póki co nie ale dodamy taką możliwość.
https://github.com/SUPLA/supla-cloud/issues/320
robo
Posts: 4
Joined: Fri May 31, 2019 9:19 am

Post

A można by zrobić tak że ikonki w linkach bezpośrednich i w aplikacji były takie same?
Mam bramę dwuskrzydłową, w apce jest ikona bramy, natomiast na linkach bezpośrednich jest brama z autem ;)
User avatar
pzygmunt
Posts: 18609
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

tgaweda
Posts: 91
Joined: Mon Nov 13, 2017 9:21 pm

Post

Cześć,

Udało mi się wczoraj poprzez dodawanie linku bezpośredniego a później zmianę funkcji kanału stworzyć dwa linki o takiej samym id #10

Image

Nie jestem tego w stanie dzisiaj zreplikować.
User avatar
pzygmunt
Posts: 18609
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Id są różne. Ponumerowało się tylko blednie ale to jest nieistotne.
User avatar
fracz
Posts: 2262
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Kraków

Post

Inaczej mówiąc, tworząc nowy link dostaje on domyślnie nazwę "Link bezpośredni #10" (czyt. "Twój dziesiąty link bezpośredni"). Nazwę zmienisz na dowolną po wejściu w szczegóły.
tgaweda
Posts: 91
Joined: Mon Nov 13, 2017 9:21 pm

Post

Tak rzeczywiście oba linki wskazują na różne ID :-) Myślałem, że coś jest NOK bo jeden z tych linków jest powiązany z rozłączonym urządzeniem ale ostatecznie jak piszesz to "Mój dziesiąty link bezpośredni", inne ID :D Jest OK.
robo
Posts: 4
Joined: Fri May 31, 2019 9:19 am

Post

Co do linków bezpośrednich to fajnie by było gdyby można ustawić jeden lub dwa miejsca po przecinku przy czujniku temperatury bo 4 to trochę zbyt dokładnie ;)

Code: Select all

https://svr21.supla.org/direct/583/hN2MzZTYVGjMwYZ
madiklog
Posts: 10
Joined: Sat Nov 09, 2019 11:04 am

Post

Czy na własnym serwerze, mogę jakoś ustawić obsługę linków bezpośrednich, bez szyfrowania ssl? Innymi słowy, aby taki link poszedł jako http bez przekierowania na https.
Błąd certyfikatu, rozwala mi sterowanie przez ajax json, a dokupywanie sobie certa mija się z celem

Return to “CLOUD”