Linki bezpośrednie

User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4128
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Przecież certyfikat Let's Encrypt jest darmowy. Zainstaluj na malinie certboota.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
madiklog
Posts: 10
Joined: Sat Nov 09, 2019 11:04 am

Post

Masz rację, ale mój serwer nie jest wystawiony na świat, a jedynie dostępny w sieci lokalnej, po adresie zarejestrowanym w moim serwerze DNS.

Nie mam wykupionej domeny, więc nawet gdybym na czas weryfikacji wystawił suple na świat, to i tak mi certyfikatu nie wystawi
User avatar
lesny8
Posts: 2852
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Post

Domenę możesz również mieć darmową, założysz ja na dot.tk
Dzięki Let'sEncrypt masz certyfikat na 3 miesiące. Na mail dostaniesz powiadomienie o upływającej ważności wystawionego certyfikatu, wtedy wystawiasz suple ponownie na świat i masz certyfikat na kolejne 3 miesiące.
Czekam na kolejne Supla Offline Party 👍
madiklog
Posts: 10
Joined: Sat Nov 09, 2019 11:04 am

Post

Tak, mogę mieć darmowa domenę *.tk

Ale to nie jest odpowiedź na moje pytanie :) właściwie to pytanie nie powinno być o to czy można, a raczej jak dobrać się do konfiguracji serwera www i wyłaczyć redirect do https. Wtedy powinna działać komunikacja po ssl i bez ssl
User avatar
akszyn
Posts: 181
Joined: Wed May 22, 2019 2:40 pm
Location: Szczecin

Post

djack2017 wrote: Fri Aug 30, 2019 6:23 am ...aby wykonanie operacji "włącz", "wyłącz" i "przełącz" (z linku http://...) nie zwracało żadnej odpowiedzi (ew. "0" lub "1"). Można by było wtedy łatwo tworzyć zaawansowane, atrakcyjne pulpity, z aktywnymi przyciskami, wykorzystując np. oprogramowanie grafana... W tej chwili wykonanie linku bezpośredniego zwraca "na siłę" stronę html, która przeszkadza w wykorzystaniu linku w innych programach.
Przykładowy pulpit....
Da się coś prostszego zrobić ale nie w grafanie / kibanie / zabiksie czy innym tego typu narzędzi lub frameworków gdyż na początku bym zaczął od czegoś prostszego (np w HTML) do tworzenia dashboard
pzygmunt wrote: Fri Aug 30, 2019 8:24 am W objaśnieniach przy linku masz info jak to zrobić choć pewnie z poziomu grafany nie uda się przesłać innego nagłówka.
A w którym miejscu to się znajduje bo nie widzę tego w swojej supli "jak to zrobić"
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Supla na pokładzie wemosa D1 mini z relay shield (gate Zybiego)z DS18B20 + sonoff basic (domyślny soft) + broadlink RM mini 3 + Philips hue white z bridge v1 + LoraTap (RF 433) z kinetycznym przełącznikiem + ai-speaker Dev1 i Dev3
User avatar
QLQ
Posts: 2286
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Post

@pzygmnunt dziś zauważyłem przypadkowo, że link bezpośredni z prędkości wiatru nie zwraca wartości tak jak to jest w przypadku np licznika:
Clip.jpg
.
Clip_2.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
User avatar
fracz
Posts: 2262
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Kraków

Post

Potwierdzam, u mnie jest tak samo

https://github.com/SUPLA/supla-cloud/issues/363
User avatar
QLQ
Posts: 2286
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Post

W przyszłości do poprawy w kazdym bądź razie na chwilę obecną niepotrzebne.
A i deszcz też nie zwraca w linku wartości. Nie wiem jak.waga bo za diabła nie wiem gdzie ją żona schowała :)
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
User avatar
wojtas567
Posts: 2219
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Post

QLQ wrote: Thu Mar 12, 2020 7:45 pm Nie wiem jak.waga bo za diabła nie wiem gdzie ją żona schowała :)
Za bardzo kontrolowałeś wagę małżonki ;)
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
QLQ
Posts: 2286
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Post

wojtas567 wrote: Thu Mar 12, 2020 7:52 pm
QLQ wrote: Thu Mar 12, 2020 7:45 pm Nie wiem jak.waga bo za diabła nie wiem gdzie ją żona schowała :)
Za bardzo kontrolowałeś wagę małżonki ;)
Uwierz Wojtek, że żona woli tą wage niż taką zwykłą. Coś w tej naszej Supli musi być..😂.... może dlatego że sa dwa miejsca po przecinku 😂😂😂
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....

Return to “CLOUD”