Voice scripts nie działa po aktualizacji do Android 9

PuteR
Posts: 539
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Mon Jan 07, 2019 12:58 pm

Lewym działaja ci dalej komendy? W końcu się zdecydowałem i zaktualizowałem system, ale z komendami głosowyi jest problem. Robię tak jak odpisałeś i nic, może zrobiłeś coś czego nie napisałeś jakieś dodatkowe uprawnienie albo coś? 😐 Bez tych komend teraz to jak bym ręki nie miał haha
Lewym
Posts: 10
Joined: Tue Jan 01, 2019 7:34 pm

Mon Jan 07, 2019 1:04 pm

Próbowałem i przypadkiem wyszło teraz nie ruszam zeby nie popsuć
Lewym
Posts: 10
Joined: Tue Jan 01, 2019 7:34 pm

Mon Jan 07, 2019 1:05 pm

Acha wcześniej miałem język uk teraz mam us
PuteR
Posts: 539
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Mon Jan 07, 2019 4:47 pm

Ehs no u mnie to nie wychodzi, fracz może ty masz jakiś pomysł jak to uruchomić? Jakiś mankament musi być na rzeczy skoro jednej osoby działa a u innej jest problem.

Dałem automat chyba wszystkie możliwe uprawnienia i nic, chyba zostanie czekać aż będzie integracja z GH, moze wtedy sterowanie głosem powróci 😐
PuteR
Posts: 539
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Tue Jan 08, 2019 2:12 pm

Podobnie jak u kolegi Lewym komendy jakoś zadziałał chociaż ja w sumie już machnolem ręką a tu nagle zadziała. Tylko teraz jakiś dziwny głos mam w odpowiedzi. Wcześniej odzywał się miły kobiecy głos a teraz jakąś starą baba. Żona jak to usłyszała nad ranem to mało z łóżka nie spadła 😋. Ktoś wie gdzie można ten głos zmienić. Poza tym wydaje mi się że działa to z większym opóźnieniem.

Poprawka niby działa ale słabo reaguje praktycznie tylko z modułem pnw zamela z sonofami to raz zadziała a raz nie. Gdy jedna komenda chce uruchomić kilka światł to już wogole lipa zadziała chyba tylko raz.
eradek
Posts: 31
Joined: Sun Sep 09, 2018 5:32 pm

Fri Jan 18, 2019 3:25 pm

U mnie po aktualizacji Google Asystenta do polskiej wersji komndy raz działają raz nie, w większości przypadków nie działają. Ktoś jeszcze ma taki problem?
JanuszM75
Posts: 1
Joined: Wed Aug 07, 2019 12:37 pm

Wed Aug 07, 2019 12:55 pm

U mnie to samo. Redmi Note 7 z Androidem 9. Generalnie można stwierdzić, że polecenia głosowe nie działają. Dosłownie kilka razy zdarzyło się że sterowanie głosem zadziałało. Przy konfigurowaniu scen polecenia głosowe musiałem wpisać z palca bo nie było reakcji na to co mówiłem do asystenta Google.
carnecik
Posts: 7
Joined: Sat Jan 19, 2019 12:53 pm

Mon Sep 09, 2019 7:30 am

Hej, panowie. Mam właśnie problem ze sparowaniem Automate z Supla-Fracz. Suple mam już od dawna, konto na "Fraczu" też i jest połączone z Suplą. Voice scripts w Automate prosi mnie o weryfikację urządzenia, co też przechodzi bezproblemowo po czym nie startuje. Za każdym razem kiedy klikam Start pyta się czy chce skonfigurować, zapomnieć czy zweryfikować. Czego bym nie zrobił i tak przy następnym naciśnięciu przycisku Start znów zapyta o to samo. Ma ktoś rozwiązanie tego tamatu? Czy coś robię nie tak?
User avatar
fracz
Posts: 1603
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Mon Sep 09, 2019 6:54 pm

To jest pożądane zachowanie konfiguratora. Po to jest, by zweryfikować, skonfigurować lub wyczyścić, więc zawsze się pyta :roll:
carnecik
Posts: 7
Joined: Sat Jan 19, 2019 12:53 pm

Mon Sep 09, 2019 9:17 pm

Ok, Fraczu 😊 Rozumiem że to ma tak być ok to dlaczego nie działa?
Post Reply