Jak tam header?dasz rade?fracz wrote: ↑Sat Jan 05, 2019 1:06 pm Potrzebny wirtualny kanał. Ale generalnie to robicie teraz powiadomienia w SUPLA Scripts które z SUPLA nie mają nic wspólnego
Żeby było bez tych krzaków - daj po tym |raw. A wczoraj na pewno miałem po polsku hmm. Nie ma tam gdzies w dokumentacji jak podać chciany język w adresie URL?
Edit:
Jest. Chcą header.
https://developer.airly.eu/docs#general.language
Dodam wieczorem możliwość przesłania headerow w getUrl.
Powiadomienie nt. temat jakości powietrza i ciśnienia atmosferycznego
-
-
Przecież pisałem że wieczorem
Dodałem.
Rolki i rower niech idą dzisiaj w ruch!
Dodałem.
Code: Select all
{% set measurements = getUrl('https://airapi.airly.eu/v2/measurements/nearest?lat=50.374600&lng=19.37265&maxDistanceKM=-1&apikey=XXX', {headers: {'Accept-Language': 'pl'}}) | jsonDecode.current%}
{{ measurements.indexes[0].advice }}
-
Aktualizując swojego suplowego Excela dodałem dane pogodowe...
też się da zaciągnąć dane
też się da zaciągnąć dane
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
elhenio
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać.
elhenio
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać.
-
Mógłbym prosić o podpowiedź, jak wywołać powiadomienie gdy na przykład zanieczyszczenie powietrza jest powyżej pewnego poziomu?
-
Też cały czas nad tym myślę. W Koszalinie mamy też stacje z pomiarem pyłów CH i innych.
A czy nie da się wrzucić tych danych jako kanał np czujnika temp czy odległości?
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
Mam obok swojego domu taka stacje z pomiarem jakości powietrza czy jest szansa jakoś przechwycic jej parametry i wyświetlić jako nowy kanał w aplikacji supla?? Albo czy ktoś już napisał coś co pokazywali by pm10??
-
ja planuję zrobić na Arduino Mega kanał(y) pobierający dane z Airly i przekazujące je do Supla Cloud. Jak na razie nie widzę, aby było wspracie dla pomiarów typu PM10 itd, więc pewnie wrzucę to w "czujnik wilgotności i temperatury"
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?