Stacja pogodowa
-
Faktycznie coś się rozjechało ale obecnie wyjechałem i nie mam dostępu do kompilatora
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
Spoko nie pali się. Jak by była możliwość przy okazji kiedyś to z chęcią wrzucę jeszcze raz.
Na spokojnie.
Dzięki wielkie.
Na spokojnie.
Dzięki wielkie.
-
OK sprawdziłem. NIe wiem o co kaman ale jak wgrywam bezpośrednio z Arduino (nie ważne czy esp8266 , czy wemos ) to wchodzi w tryb AP i nie ma krzaków, zapisuje.
Natomiast jak wybiorę kompilację "eksport skompilowanego programu " do *.bin i wgram przez FlashDLTool (3.8.5) to są krzaki w linijkach do uzupełnienia i nie zapisuje konmfigu O co tu chodzi
######################
EDIT: problem jest w Flash DL TOOL (3.8.5) - po pobraniu tej najnowszej wer : https://www.espressif.com/sites/default ... v3.8.7.zip wgrało się i odpaliło bez problemu
Plik bin :
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
po prostu źle adresujecie pamięć i stąd takie krzaki.
użyjcie programu który sam sobie ją wybierze:
https://github.com/marcelstoer/nodemcu- ... r/releases
użyjcie programu który sam sobie ją wybierze:
https://github.com/marcelstoer/nodemcu- ... r/releases
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Pomogło chodzi aż miło. O wiele lepszy odczyt . Dzięki QLQ za kompilacje dzięki krycha88 za flashera.
pozdrawiam
pozdrawiam
-
Pamiętaj, że wykres będzie tylko do ok900. W Cloud też podobnie. Przy większych wart od 1000 Cloud pokazuje -275.
-
Zdążyłem to zauważyć bo napisałem warunek we fraczu do oświetlenia lx>2000 celem zamknięcia rolet. Po chwili zorientowałem się że to nie może działać skoro supla czyta -273*. Podałem wartość testową z "czapy" musze sprawdzić w czasie słonecznego dnia czy zmieszczę się w wartości do1000lx na moje potrzeby.
-
Wątpię bo o 5.40 rano jest już 960 lux jak właśnie zerknąłem na wykres.white88 wrote: ↑Mon May 03, 2021 7:05 pm Zdążyłem to zauważyć bo napisałem warunek we fraczu do oświetlenia lx>2000 celem zamknięcia rolet. Po chwili zorientowałem się że to nie może działać skoro supla czyta -273*. Podałem wartość testową z "czapy" musze sprawdzić w czasie słonecznego dnia czy zmieszczę się w wartości do1000lx na moje potrzeby.
CHYBA, ZE W KODZIE /100 wartości i zamiast 500lx będzie 5lx.
Czekamy na kanał ogólnego przeznaczenia w 2.4 Cloud. Tam będzie to do zrealizowania.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
No to faktycznie może być problem. Trudno, narazie testuje rozwiązanie. Poczekam na upgrade cloud'a najwyżej. Opcja jest jeszcze taka że jeżeli zdecyduje wykorzystać to tylko jako triger do zamykania rolety to wrócę do wyświetlania wartości jako dystans. Tam to ograniczenie nie występowało tylko nie wiem czy fracz ogarnia pomiar z czujnika odległości jako kanał wyzwalający cokolwiek.
W każdym razie dzięki za pomoc.
W każdym razie dzięki za pomoc.
-
Witam
Czy któryś z szanownych Kolegów ma coś takiego jak możliwość sterowanie rolet ze wspominanej wyżej stacji pogodowej.
Mam sterowniki w puszkach i chciałbym jeszcze sterować to dodatkowo ze stacji pogodowej . Czy jest taka możliwość ?
Czy któryś z szanownych Kolegów ma coś takiego jak możliwość sterowanie rolet ze wspominanej wyżej stacji pogodowej.
Mam sterowniki w puszkach i chciałbym jeszcze sterować to dodatkowo ze stacji pogodowej . Czy jest taka możliwość ?