Stacja pogodowa

User avatar
QLQ
Posts: 2282
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Post

inbiz wrote: Sun Jul 11, 2021 6:02 pm Witam
Czy któryś z szanownych Kolegów ma coś takiego jak możliwość sterowanie rolet ze wspominanej wyżej stacji pogodowej.
Mam sterowniki w puszkach i chciałbym jeszcze sterować to dodatkowo ze stacji pogodowej . Czy jest taka możliwość ?
Pisałem już kiedyś o tym, że np przy małym naslonecznieniu rolety mogłyby się otwierać aby dać wiecej światła. Lub np przy większym wietrze zamykać markizy... ale przede wszystkim do lux czyli światła musi być wprowadzony GENERAL PURPOSE MEASURMENT CHANEL . A będzie to w wer 2.4 Cloud na którą czekamy już ponad ROK!!
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
User avatar
pzygmunt
Posts: 18486
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

I w tym roku się doczekamy ;)
User avatar
QLQ
Posts: 2282
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Post

pzygmunt wrote: Sun Jul 11, 2021 8:50 pm I w tym roku się doczekamy ;)
Jak nie to 23.12.2021 miną 2 lata .

Dxis w ramach "wolnego czasu " dorobiłem MAX44009.h do nowej biblioteki SD oraz zrobiłem na starej SD z 12.2020r czujnik lux 44009 .Dziala ale w Cloud wyświetla jako "nieobsługiwany kanal"

Ps. Sorki za błędy i literówki ale muszę siecwybalrac do okulisty :(
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
User avatar
pzygmunt
Posts: 18486
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Działamy działamy. Już jest blisko.
User avatar
QLQ
Posts: 2282
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Post

pzygmunt wrote: Sun Jul 11, 2021 9:01 pm Działamy działamy. Już jest blisko.
Wiem, proszę nie odbieraj tego Przemku, że poganiam.. ja tylko czekam niecierpliwie. :D
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
User avatar
pzygmunt
Posts: 18486
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

:)
inbiz
Posts: 2
Joined: Sun Jul 11, 2021 5:56 pm

Post

Ale ile taka przyjemność będzie kosztować ? Tzn komplet urządzeń ?
User avatar
QLQ
Posts: 2282
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Post

inbiz wrote: Tue Jul 13, 2021 10:27 am Ale ile taka przyjemność będzie kosztować ? Tzn komplet urządzeń ?
Za ile kupisz za tyle będziesz miał i sobie zrobisz - na chwilę obecną tylko DIY.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
User avatar
Daro1003
Posts: 114
Joined: Fri Jan 18, 2019 6:22 am

Post

Witam
Kilka lat temu skonstruowałem te stacje. Poleżała podłączyłem dziś i nie mogę dostać się do programowania zwieram GPIO do masy i stacja nie wchodzi do programowania tylko miga wolnym miganie informując że nie może podłączyć się do wi-fi. Jaka koledzy jest procedura wejścia do programowania w tym sofcie ?
User avatar
shimano73
Posts: 1995
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Post

Daro1003 wrote: Wed Jul 27, 2022 10:19 am Witam
Kilka lat temu skonstruowałem te stacje. Poleżała podłączyłem dziś i nie mogę dostać się do programowania zwieram GPIO do masy i stacja nie wchodzi do programowania tylko miga wolnym miganie informując że nie może podłączyć się do wi-fi. Jaka koledzy jest procedura wejścia do programowania w tym sofcie ?
Łoo panie , a który soft ty tam masz , było ich kilka :D . Najlepiej podłącz się pod terminal i pokaż co tam wyskakuje .
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)

Return to “Projekty użytkowników”