Sonoff TH i dwa termometry

cino111
Posts: 714
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Post

Podłączyłeś mu zasilanie 230V? na zasilaniu z 5V czujnik nie będzie działał.
Jeżeli na 230v nie działa to spróbuj może softu multiboard viewtopic.php?f=11&t=3843
User avatar
eXtrem
Posts: 27
Joined: Mon Mar 04, 2019 8:41 pm

Post

cino111 wrote: Wed Mar 06, 2019 5:57 pm Podłączyłeś mu zasilanie 230V? na zasilaniu z 5V czujnik nie będzie działał.
Jeżeli na 230v nie działa to spróbuj może softu multiboard viewtopic.php?f=11&t=3843
miałem 230V
Ale NIESTETY chyba uwaliłem majfrenda po wgraniu multi nie mruga mi żadna dioda ani niebieska ani czerwona, wciskam odłączam i nic.
cino111
Posts: 714
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Post

Raczej nie uwaliłes. Wyczyść moduł plikiem blank. Nie wiem ile sonoff ma pamieci, ale jak 4MB to zrób tak jak na scr. Jak 2MB to Flash Size ustaw na 16Mbit i wczytaj plik 2 razy pod pierwsze 2 adresy a nie jak na scr 4 razy. Trochę to potrwa ale warto. Po tym zabiegu wgraj soft.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
eXtrem
Posts: 27
Joined: Mon Mar 04, 2019 8:41 pm

Post

FAIL
czujnik4.jpg
Jednak chwilę później wgrałem.

W screenie jest za dużo zer 0, wszystko poszło OK.

Wgrałem multi wszystko poszło dobrze ale i tak nic nie miga :x
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
cino111
Posts: 714
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Post

Miga nie miga zależy jak w sofcie jest ustawione. Sieci też nie rozglasza?
User avatar
slawek
Posts: 2466
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Post

Jaki masz tam procek? 8266 czy 8285?
Jeśli ten drugi to SPI MODE ma być DOUT

EDIT:masz ustawiony program na ESP32... tak nic nie wgrasz
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
User avatar
wojtas567
Posts: 2217
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Post

w tools3.6.5 wybiera się ESP8266 lub ESP8285 lub ESP32
- wybierz ESP8285...
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
eXtrem
Posts: 27
Joined: Mon Mar 04, 2019 8:41 pm

Post

wojtas567 wrote: Wed Mar 06, 2019 9:51 pm w tools3.6.5 wybiera się ESP8266 lub ESP8285 lub ESP32
- wybierz ESP8285...
Przy ESP8285 wywala błąd więc wgrałem ESP8266
Zrobiłem reset
czujnik6.jpg
Wgrałem multi
czujnik7.jpg
Nadal nic nie miga nie rozsyła sieci :(
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
cino111
Posts: 714
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Post

Ma być tak: 0x000000 do 0x100000
Ty masz za mało zer. Jak wgrywasz 2 pliki to 16Mbit. Jak jeden to 8Mbit itd.
Ściągnij sobie FLASH_DOWNLOAD_TOOLS_v1.2. Na nowszej wersji mi nie działało.
User avatar
eXtrem
Posts: 27
Joined: Mon Mar 04, 2019 8:41 pm

Post

cino111 wrote: Thu Mar 07, 2019 7:28 pm Ma być tak: 0x000000 do 0x100000
Ty masz za mało zer. Jak wgrywasz 2 pliki to 16Mbit. Jak jeden to 8Mbit itd.
Ściągnij sobie FLASH_DOWNLOAD_TOOLS_v1.2. Na nowszej wersji mi nie działało.
Wgrałem blanka na ESP tool v.1.2
czujnik8.jpg
Wgrałem multi
czujnik9.jpg

I nadal nic, dawna z niczym tak nie walczyłem.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “Sonoff TH”